Menu Sluiten

2020 kick-off in stijl!

Wat een heeeeerlijk weekendje Lede wordt dit alweer!!!!!
Nieuwjaar blijft nog naleven maar er is zoooooveel meer!!!   Kwissen, heerlijke muziek, warme woorden, Lede voetbalt tegen Aalst, …

weekend wattedoeninlede Lede Oordegem Impe Wanzele Papegem SmetledeVrijdag 24 januari

We zijn eind januari.  De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op maar dat wil niet zeggen dat het begin van het nieuwe jaar niet meer gevierd mag worden.

En vieren, dat doen ze deze vrijdag in Het Prieelshof in Oordegem.  Van 14u00 tot 17u00 is het daar immers tijd voor het jaarlijkse “Gala van de Rode Loper”.

In de Volkskring staat een theatervoorstelling rond sexting op het programma.  Deze voorstelling wordt georganiseerd door de preventiegroep Vooruit met de Geit.  Het verhaal start om 19u00 en duurt tot 22u30.

Bij Centrum in Balans in de Molenbergstraat kan je dan weer gaan luisteren naar een lezing met als thema “Bewustzijn en je innerlijke kind”.  De lezing begint om 20u00 en gaat door tot 21u30, reservatie is zoals steeds aanbevolen.

Ook de kwissers onder ons komen dit weekend aan hun trekken.  In de Bron gaat namelijk al voor de 6de keer de quiz van De Denderende Doordraaiers door.  Om 20u00 wordt daar de eerste vraag gesteld.  De opbrengst van deze quiz gaat zoals steeds integraal naar Kom op tegen Kanker.

Voor muziek kan je vrijdag naar Koning Ezel want daar is de Ierse Folkmuzikant Joe Mullen te gast.  Vanaf 20u15 zorgt hij voor Keltische en hedendaagse Ierse muziek. ²

Wie zin heeft  in een topfeestje kan naar Hoop in de Toekomst in Wanzele.  Vanaf 21u30 start daar immers “Retro all the way”.  Heel de avond lang niks dan house classics?  Da’s dansen, plezier en nostalgie tot in de vroeg uurtjes!

Zaterdag 25 januari

De zaterdag start dit weekend met twee workshops.  Bij juwelen Kaat Van Hove in de Wilgenstraat kan je vanaf 9u00 terecht als je met zilverklei wil leren werken.  Studio Stroom in de Nachtegaallaan helpt je dan weer om aan de slag te gaan met je goede voornemens voor 2020.  Bij hen kan je terecht vanaf 9u30.

Bij Centrum in Balans kan je naar een lezing over yoga en wat het voor jou kan betekenen.  De lezing start om 15u00 en gaat door tot 16u30.  Plaats van de afspraak Molenbergstraat 2 in Lede.  Je geeft wel best even een seintje als je gaat.

Nog om 15u00 zet de KVLV Lede zijn nieuwe werkjaar in met de traditionele startvergadering en daar hoort ook een hapje en een drankje bij.  Deze vergadering met een feestelijk tintje gaat door in de vergaderzaal van De Bron in de kerkevijverstraat en duurt tot 19u00.

Carnavalsvereniging LKV D’Engelen staat deze zaterdag achter het fornuis.  Van 18u00 tot 22u00 kan je het resultaat gaan proeven in het ontmoetingscentrum in Impe.  Op het menu: spaghetti en croque monsieur.

Warme woorden en een streepje muziek bij een knetterend haardvuur, daar zorgt Mariet De Kegel van De Sokkenstopperij voor.  Dit alweer unieke gebeuren gaat door bij Atelier René, Wichelse steenweg 108 in Lede.

Bij Kenta Tennis & Padel tenslotte staat vandaag de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het programma.  Vanaf 19u00 kan je hiervoor terecht in de lokalen van de club in de Paddestraat.

Zondag 26 januari

Het ontmoetingscentrum in Oordegem vormt op zondag het decor voor de Algemene ledenvergadering van Natuurpunt Lede.  Alle leden en sympathisanten zijn er welkom vanaf 10u00 voor de traditionele nieuwjaarswensen en er is deze keer ook bijzondere aandacht voor de jaarlijks paddentrek.

De leerkrachten van de Leedse Academie trakteren in de voormiddag op een gratis concert in GC De Volkskring.  Het concert start om 11u00 en duurt tot 12u30 en er is ook gelegenheid om tegelijk werk van de leerlingen van de afdeling beeldende kunsten te gaan bekijken.

LKV D’Engelen zorgt ook vandaag nog voor spaghetti en croque monsieur in het Ontmoetingscentrum in Impe.  De eerste borden worden opgediend rond 11u30, de laatste rond 15u00.

Hét evenement van de dag is deze keer echter een voetbalmatch en wat voor één!   Om 15u00 oefent KVC Jong Lede tegen Eendracht Aalst op de terreinen aan de ommeganglaan.  Niet voor de prijzen maar wel een echt streekderby.  Als dat geen goede reden is om er bij te zijn!