Menu Sluiten

Het Leedse weekend deze week?  Tradities en klassiekers gekruid met nieuwigheden!!!

Nieuwe initiatieven, vertrouwde klassiekers, lekker eten en drinken en… Pannenkoeken!!!  Lichtmis in Lede?  Dat moet gevierd worden!!!

Vrijdag 31 januari

wat te doen in Lede Weekend Lichtmis pannenkoekenVrijdag 31 januari.  Maand 1 van 2020 zit er alweer bijna op.

Bij Chiro Papegem klinken ze nog een laatste keer op het nieuwe jaar want daar staat de jaarlijkse nieuwjaarsdrink van de oud-leiding op het programma.  Vanaf 20u00 kan je hiervoor terecht in het lokaal van Chiro Papegem, papegemstraat 43.  In Papegem uiteraard.

Het weekend begint verder rustig deze week en dus breng ik graag nog even in herinnering dat restaurant ’t Kofschip nog steeds zijn 10de verjaardag viert en dat je in herberg Koning Ezel nog steeds de cartoons van Erwin Vanmol kan gaan kijken.

Zaterdag 1 februari

De eerste zaterdag van een nieuwe maand en dus wordt er gewerkt in Geelstervallei of Papegembos. Natuurpunt gaat gewoontegetrouw aan de slag om 9u00 en gaat door tot 13u00.  Wie zin heeft om een handje toe te steken neemt best contact op met de mensen van Natuurpunt Lede voor meer details.

Het is dit weekend ook Lichtmis en daar horen pannenkoeken bij!  Veel pannenkoeken!  Zoveel zelfs dat ze er in De Wijmenier in de Ledezijdestraat een heel weekend aan wijden.  Zowel op zaterdag als op zondag kan je er van 14u00 tot 18u00 terecht voor pannenkoeken allerhande.

Wie daarna nog honger heeft kan naar het Eetfestijn van LKV Special.  Van 18u00 tot 21u00 serveren zij stoofvlees met friet of balletjes in tomatensaus, ook met friet.  Plaats van het gebeuren Hoop in de Toekomst in Wanzele.

Bij KVC Jong Lede gaan vandaag de ouders van de jeugdploegen voetballen.  Om 18u00 wordt op de terreinen aan de ommeganglaan de aftrap gegeven voor een heus toernooi voor ouders.  De ploegen zijn er al, supporters zijn nog altijd meer dan welkom.

Bij basisschool  De Kleine Prins is het tijd voor de jaarlijkse Back-To-School-quiz.  Om 19u00 wordt op het meirveld de eerste vraag gesteld.

De klepper van de avond wordt echter ongetwijfeld het mini-rockfestival dat de nieuwe Leedse band Devonport organiseert in de Volkskring.  Voor de voorstelling van hun nieuw project brengen Jan Brantegem en de zijnen Milpool en Melting Mellows mee.  Om 19u00 gaan de deuren open, Milpool mag de spits afbijten om 20u00.  Devonport Band laat jullie kennismaken met zijn eigen werk vanaf 22u00 en als afsluiter volgt nog een spetterende afterparty.

Zondag 2 februari

Zondag 2 februari, Maria Lichtmis.  Bakken jullie ook pannenkoeken of wafels vandaag?  Geen zin om er zelf te bakken?  Geen probleem in Lede.  In De Wijmenier gaat het pannenkoekenweekend immers gewoon door op zondagnamiddag.  Van 14u00 tot 18u00 kan je er terecht.

Of je kan aansluiten bij de mensen van Natuurpunt.  Zij gaan deze zondag op stap langs landelijke wegen en sluiten de tocht van ongeveer 6,5 km af met een heerlijke pannenkoek en een kop dampende chocomelk of koffie.  Tijdens de tocht die vertrekt aan Café De Oude Mol om 14u00 wordt ruim aandacht besteed aan het verhaal van Lichtmis.  Inschrijven was voor deze activiteit wel noodzakelijk.

Maar er is deze zondag natuurlijk meer dan alleen maar Lichtmis.

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Lede start vandaag met een jeugdorkest en ze doen dat in het Administratief Centrum van onze gemeente.  Om 10u30 start de eerste samenkomst.

Bij Koning Ezel hebben ze gezorgd voor een wel heel bijzonder concert bij het aperitief.  Vanaf 11u00 zingt Sopraan Mady Bonert de poëzie van Herman De Coninck.  Marc De Smet begeleidt haar daarbij op de piano.  Het concert loopt af rond 12u30.

Fijn weekend Lede!