Menu Sluiten

Romantiek en nostalgie troef!!

Halloooo!!! Het is alweer zover !!! Wat een aanbod!!! Een heel weekend lang voor elk wat wils! Dat kan alleen in Lede!!

Vrijdag 14 februari

weekend Lede wattedoeninLede Valentijn14 februari, Valentijnsdag en dat moet gevierd worden.  Met een bloemetje bijvoorbeeld: Bloemenatelier Vera organiseert daarom vandaag een workshop met als thema Valentijn.  Van 14u00 tot 16u30 kan je in het atelier in de openveldstraat 78 terecht om zelf een bloemstukje te maken voor Valentijn.

Koning Ezel heeft voor de gelegenheid theater geprogrammeerd.  Van 20u15 tot 22u30 hoor je in de herberg het volledige verhaal van de teruggevonden kluts van Veerle Luts.   De tekst is van de Leedse auteur Dimitri Verbelen, de regie van Anton Cogen.

Een dinertje met zijn twee kan natuurlijk ook in Lede.  Tal van Leedse restaurants hebben gezorgd voor een overheerlijk Valentijnsmenu.

Bij Vlierzele Sportief schaft de pot hamburgers met frietjes vandaag en die vormen dan weer de afsluiter van de jaarlijkse carnavalstraining.  De training start om 18u30 op de terreinen van Sport Vlaanderen in Oordegem.

Ook bij Kenta Tennis en Padel in de paddestraat staat vandaag een feestje op de planning: Om 20u00 start bij hen een après-ski fuif voor tieners.

Voor het meer serieuze werk kunnen diezelfde tieners vooraf nog naar de Volkskring want daar gaat om 19u30 een lezing over Gezond Gamen van start.  De lezing duurt tot 20u30 en is een initiatief van de preventiegroep Vooruit met de Geit).

Wie houdt van postzegels of Pieter Breughel kan deze vrijdag naar de Bovenzaal van De Bron want daar kom je tussen 20u00 en 21u00 alles te weten over Pieter Breughel op Belgische postzegels.

Zaterdag 15 februari

15 februari, dag van de academies, en voor die gelegenheid wordt de opleiding Radio maken van de Leedse Academie in de kijker gezet.  De studenten van de opleiding leiden vandaag de lezing “Wetenschap baart kunst” in goede banen en zorgen ook voor muziek.  De lezing start om 11u00 en loopt af rond 12u30, plaats van het gebeuren: GC De Volkskring in Lede.

In het knutselatelier in de Rammelstaat staat vandaag een nieuwe workshop Koken met Kids op het programma.  Tussen 14u00 en 17u00 gaan de kids deze keer aan de slag met amandelen.

Zin een beetje jeugdnostalgie of een avontuurlijk uitstapje met het hele gezin?  Dan kan je deze zaterdag naar het ontmoetingscentrum in Oordegem. Van 16u30 tot 23u30 gaat daar immers voor de tweede keer de Dropping van het oudercomité van VLS Wonderster door.

Bij KVC Jong Lede wordt vandaag gekwist.  De quiz gaat door in de kantine van de club aan de ommeganglaan en start om 20u00.   Rond 23u00 weten we wie dit jaar de winnaar is.

Voor meer nostalgie en tegelijk ook een spetterend feestje kan je deze zaterdag naar café Den Bonten Os in de Molenbergstraat.  Om 21u00 start daar immers de 3de editie van de jaarlijkse Flashback TD.  Niks dan muziek uit de seventies, eighties & nineties in de Leedse fuifzaal uit die tijd.  Dat kan alleen maar een topfeest worden!

Zondag 16 februari

Op zondag begint de dag met een overheerlijke brunch die wordt georganiseerd door Chiro Nele Lede.  Wie ingeschreven is, kan hiervoor tussen 9u30 en 13u00 terecht in het Ontmoetingscentrum in Wanzele.

Op dezelfde plek kan je trouwens van 10u00 tot 12u00 ook naar de jaarlijkse Infodag van Speelplein Krawietel.  Zin in een rol als monitor op het speelplein?  Ga dan zeker en vast alvast een kijkje nemen.

Kleuters en hun ouders kunnen vandaag naar GC De Volkskring.   Theatergezelschap Het Wolk en het Oudercomité van de Vrije Kleuterschool nemen jullie daar om 10u30 en om 14u00 mee voor een reis door een wondere onderwaterwereld in de theatervoorstelling “Zeep”.

Mama’s die graag aan hun conditie willen werken kunnen dat in Sporthal De Ommegang.  Van 11u00 tot 12u00 zorgt Mombefit daar immers voor een workout op maat van mama’s.

Achteraf een hapje eten kan bijvoorbeeld in Koning Ezel deze keer.   In de herberg in de kerkevijverstraat staat vandaag immers hutsepot op het menu.  Hutsepot op grootmoeders wijze met verse ingrediënten van bij ons?  Dat kan alleen maar lekker zijn.  Van 11u30 tot 18u00 kan je er terecht.

En je kan ook naar het eetfestijn van Biljartclub Picqué.  Van 11u30 tot 14u30 en van 17u30 tot 20u30 serveren de leden van de club spaghetti of croques in het ontmoetingscentrum in Oordegem.

Tot slot: Bij Ferm, het vroegere KVLV, gaat het vandaag over gewrichten.  Zowel in het Parochiaal Centrum Sint-Denijs in Impe als in het Veerleheem kan je hiervoor terecht van 14u00 tot 17u00.