Menu Sluiten

Carnaval in Aalst?  Lede feest mee, ook in Lede!!

Weeeeeeekend 📣📣📣!!!  En wat voor één 🎉🎉🎉!!! De krokusvakantie begint, Aalst carnaval op de planning en in Lede …. ?  De kermis begint! Pakken muziek 🎶 !  Een quiz!  Lekker eten en drinken en nog zoveel meer!!!

Vrijdag 21 februari

weekendfun weekend wattedoeninlede muziek concert Lede Vrijdag.  Begin van de krokusvakantie en dat wil wat zeggen!  Heel wat mensen gaan deze week skiën, de carnavalisten houden zich klaar voor carnaval en dus begint het weekend in Lede relatief rustig. Hoewel …

Er staan aan de vooravond van het weekend twee workshops op het programma.  Beide zijn helaas volzet.  Bij Café Wauters gaat Ateljee Boekee vandaag aan de slag met droogbloemen.  De workshop start om 19u30 en eindigt om 21u30.  De Gezinsbond van Impe & Papegem gaat cocktails maken in Parochiaal Centrum Sint-Denijs op Impedorp.  Ook bij hen begint de workshop om 19u30.

Geen workshop maar evengoed volzet: op Domein Leeflank wordt vandaag voor de tweede keer bier geproefd en dat vanaf 20u00.

Het lijkt een beetje de rode draad van het weekend: ook de quiz van Chiro Nele Lede is helaas al een tijdje volzet.  De quiz gaat door in CC De Bron en start rond 19u00.

Centrum in Balans organiseert vandaag een nieuwe sessie meditatie met Tibetaanse klankschalen.  Kwestie van de vakantie heerlijk relaxed in te zetten.  De sessie begint om 20u00 en duurt tot 21u30.

Voor muziek kan je dan weer naar Koning Ezel in de Kerkevijverstraat.  Vanaf 20u15 tovert onze eigen Jules Vandenbusssche daar opnieuw heel wat moois uit zijn muzikale hoed.  Jules Vandenbussche ken je onder andere van Willie Jacob & The Velvet Cat  en jeugdhuis Bidong.

Zaterdag 22 februari

Zaterdag 22 februari, de vooravond van Aalst carnaval en dat laat zich voelen.

Voor muziek kan je deze keer naar Café Déjà-Vu in de Nieuwstraat want daar staan Willie Jacob & The Velvet Cat op het podium.  Om 20u00 begint het feestje daar maar wanneer het afloopt …

Een hapje eten vooraf?  Dat kan deze week in Zaal Hoop in de Toekomst in Wanzele.  Om 17u00 gaat daar immers het jaarlijkse eetfestijn van FC Melckenbeeckvrienden van start.  Tot 20u00 kan je er gaan genieten van een lekkere steak of een heerlijk stukje zalm.

Er wordt ook gevoetbald dit weekend.  Om 17u30 wordt in de Sporthal de aftrap gegeven voor Dynamo Skiejf tegen Junior United, zaalvoetbal is dat.  Het wordt daar een match in heuse carnavalssfeer!  Wie verkleed is, heeft recht op een gratis consumptie!

Zondag 23 februari

Het is zover!  Dé hoogdag voor elke carnavalliefhebber uit de ruime regio!  In Aalst trekt de jaarlijkse carnavalsstoet door de straten!  Maak er een topfeestje van, beste carnavalliefhebbers!  Tot volgende week in Lede!

Voor de thuisblijvers is er muziek!  Curly & Grey zorgen in Koning Ezel voor een bloemlezing uit de al dan niet recente muziekgeschiedenis en ze doen dat op hun eigen typische manier: met frisse akoestische versies dus!  Het concert begint rond 15u30 en duurt toe ongeveer 18u30.

Je kan bij Koning Ezel ook nog steeds de cartoons van Erwin Vanmol gaan bewonderen.  De tentoonstelling loopt nog tot en met 29 maart.

De tentoonstelling van Leo Cleymans in Hof te Puttens in de Wichelsestraat 22 gaat dan weer zijn allerlaatste dag in.  Op de valreep nog even gaan kijken kan vandaag van 14u00 tot 20u00.