Menu Sluiten

Carnaval in Lede!  Wat. Een. Feest!

Eindelijk!!! We hebben er 2 jaar moeten op wachten maar dit weekend is het zover: onze eigen Leedse stoet!!!
Dit weekend in Lede?  Dat is CAR-NA-VAL 🤡🤡🤡!!!  Tijd voor een echt onvervalst Leeds feestje 🎉🎉🎉!!!

Vrijdag 28 februari

weekend weekendfun carnaval Lede wattedoeninLede Dit weekend draait alles om carnaval in Lede en dat zal je geweten hebben!   Het zal jullie misschien verbazen maar carnaval Lede begint al op vrijdag!

Zowel in Café Central als in Café ’t Kaatsplein wordt deze vrijdag alvast de start van het carnavalsweekend gevierd!  In Café Central op de Wichelsesteenweg begint het feestje al om 20u00.  In ’t Kaatsplein wordt het startschot van het weekend een uurtje later gegeven.

Geen zin in carnaval of zit Aalst nog net iets te vers in het geheugen?  Dan kan je ook deze vrijdag nog steeds de cartoons van Erwin Vanmol gaan bekijken in Herberg Koning Ezel in de Kerkevijverstraat.

Zaterdag 29 februari

Ook op zaterdag kan je naar Koning Ezel als je op zoek bent naar een alternatief voor carnaval.  Er zijn uiteraard de hele namiddag en avond nog steeds de cartoons van Erwin Vanmol maar er staat ook muziek op het programma.  Vanaf 20u00 spelen Catfish & Cotton akoestische country blues.  Het concert gaat door tot rond 22u30.

De kaarters onder ons kunnen naar ’t Zaaltje in Papegem want daar is het tijd voor een avondje belotten.  De eerste kaarten worden gedeeld rond 20u00.

Deze schrikkeldag draait echter vooral om, hoe kan het ook anders, carnaval.   Het officiële startschot van carnaval 2020 wordt gegeven om 14u00 in De Bron want daar begint op dat moment het jaarlijkse Kindercarnaval.  Rond 18u00 loopt het feestje daar af en trekt iedereen naar het Gemeentehuis voor de al even traditionele Karamellenworp.  Goed om weten: de kermis en de cafés rondom het dorp zijn uiteraard de hele namiddag open.

Om 20u30 is het tijd om naar de Bron af te zakken voor de al even traditionele machtsoverdracht.  Prins Jouri neemt het tot en met maandagavond over van onze burgemeester en mag carnaval in goede banen leiden.

De machtsoverdracht, da’s meteen ook het sein dat het feest nu echt kan beginnen.  In café De Stube en café ’t Kaatsplein hebben ze daar zelfs niet eens op gewacht.  In café De Stube is het feestje al begonnen om 18u00.  DJ Veldeman geeft het feestje daar een extra duwtje in de rug. In Café ’t Kaatsplein starten de feestelijkheden om 18u30.

Maar daar blijft het niet bij!  Om 20u00 gaan ook de deuren van Café Déjà-Vu open en ook daar staat een stevig carnavalfeestje op het menu.  Café Central is de laatste om er een stevige lap op te geven.  Vanaf 21u00 is het ook daar carnaval troef!!

Carnavalzaterdag in Lede?  Wat een feest!!!

Zondag 1 maart

Zondag is het zover!  Dé hoogdag voor alle Leedse carnavalisten!!!  De feestjes in de verschillende cafés gaan gewoon door!  Café De Stube is open vanaf 15u00, net zoals café Déjà-Vu en Café Central.  In Café De Kuip begint het feestje zelfs al om 12u00.  ’t Kaatsplein gaat zelfs al voor de middag open.

Het moment waar iedereen naar uitkijkt is echter uiteraard onze eigen Leedse stoet.  Vanaf 15u30 laten de verschillende Leedse groepen zien waar ze de laatste maanden zo hard aan gewerkt hebben!  Geen stoet zoals in Aalst maar wel kort en krachtig en voor al Leeds!  Van ons!!  Zoals het alleen maar in Lede kan.

Leuk voor kids en de liefhebbers van snoep.  Lede zou Lede niet zijn als er niet vooraf de minstens even traditionele reclamestoet was!  De reclamestoet vertrekt in Oordegem rond 13u30 en trekt via Smetlede en Impe naar Lede om daar dan de eigenlijke stoet op sleeptouw te nemen.

Geniet ervan!