Menu Sluiten

Lente in de lucht! Tijd voor nieuwe initiatieven!!!

Het houdt niet op!!!  Wat een leven alweer!!!  Het weekend na carnaval?  Da’s het eerste van een nieuwe lente!!! En dat laat zich voelen!

Vrijdag 6 maart

weekend weekendfun wattedoeninlede tweedehands Lede
Dubbelklik om te vergroten

Wat een heerlijk carnavalfeest was dat vorige week in Lede.  De afwezigen hadden ongelijk.  Carnavalisten: Bedankt!  Het was een topstoet!

En dan nu de lente!  Weerkundig is ze al begonnen en ook in Lede waait in elk geval een heel andere wind dit weekend.

De cartoons van Erwin Vanmol in Koning Ezel zijn er nog.  Je kan ze net zoals de voorbije weken gaan bekijken van 14u00 tot 20u00.  Vanaf 20u00 wordt er plaats gemaakt voor Rein Bauwens en Felix Capon.  Een nieuwe combinatie in het Leedse muziekland en een nieuw geluid.  Rein en Felix brengen nummers met een soulkantje en een jazzy touch.

Voor een feestje kan je deze vrijdag naar Café De Stube in de Stationsstraat, vanaf 16u00 zelfs al.  After Work at De Stube, het belooft daar een leuke avond te worden.

Tieners kunnen naar GC De Volkskring deze avond.  De Preventiegroep Vooruit met de Geit verwelkomt daar immers Alphonse Franssen. De man komt vertellen over zijn ervaringen met drugs en drugsgebruikers.  Het verhaal begint om 19u00 en loopt af rond 22u30.

Zaterdag 7 maart

Zaterdag 7 maart, de eerste zaterdag van een nieuwe maand en dus trekt Natuurpunt er opnieuw op uit om beheerwerken te doen in de Geelstervallei.  Voor meer informatie kan je terecht bij Natuurpunt Lede via lede.natuurpunt@gmail.com.

Een heel ander verhaal en een  heel nieuw initiatief in Lede: Om 10u00 wordt Caravan d’Expérience feestelijk geopend.  Voortaan kan je elke eerste zaterdag van de maand samen met je kids of zelfs kleinkinderen gaan spelen in de buurt van WZC Het Markizaat.  Wil je weten wat het allemaal inhoudt, ga dan zeker een kijkje nemen tussen 10u00 en 13u00.

In het Knutselatelier in de Rammelstraat gaat in de namiddag een nieuwe workshop Koken met Kids door.  Thema van de dag is “Appel”.  Wie niet ingeschreven is, is er helaas opnieuw aan voor de moeite.  Net zoals in de voorbije weken zijn hiervoor geen plaatsen meer beschikbaar.

Nog in de namiddag, vanaf 14u00, gaat zowel in Oordegem als in Smetlede een nieuwe Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond door.  In Oordegem kan je tot 16u30 terecht in het Ontmoetingscentrum en in Smetlede tot 17u00 in het Veerleheem.

Om 20u00 is het tijd voor cabaret.  In GC De Volkskring stapt op dat moment immers Ireen Beke op het podium voor een twee uur durende voorstelling vol Nederlandstalige liedjes en verhalen die uit het leven gegrepen zijn.

Zondag 8 maart

Op zondag begint de dag al om 7u00.  Dat is tenminste toch zo voor de mensen van Natuurgroep De Gemzen en iedereen wie vandaag mee de lentelucht wil gaan opsnuiven in de Ardennen.  Op het programma: een wandeling van 25km in de omgeving van Wellin.

Ook voor wie daar geen zin in heeft, is de dag alweer rijk gevuld.  Na Oordegem en Smetlede gisteren, is het vandaag de beurt aan de Gezinsbond van Impe & Papegem om een nieuwe Tweedehandsbeurs te organiseren.  Je kan hiervoor terecht in Parochiaal Centrum Sint Denijs op Impedorp van 10u00 tot 12u00.

Senioren die zin hebben in een spelletje petanque zijn vandaag welkom op Oordegemdorp.  Van 11u00 tot 13u00 wordt er gespeeld, de gezellige babbel is mooi meegenomen.  De Vriendenkring voor Senioren wil daar trouwens een vaste gewoonte van maken.  Vanaf nu, elke zondag op Oordegemdorp.

Wielertoeristenclub de Flandriens uit Overijsse heeft vandaag Impe uitgekozen als vertrekplaats voor een fietstocht van ongeveer 60km.  Vertrek- en eindpunt van de tocht is Café De Oude Mol op Impedorp.  Wie mee wil, wordt aan het café verwacht om 11u00.

In GC De Volkskring worden deze zondag de Cultuurprijzen uitgereikt. Benieuwd wie dit jaar met de verschillende Leedse cultuurprijzen naar huis gaat?  Om 11u00 kom je het te weten.

In de namiddag kan je bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen op de eerste Oordegemse Vrijetijdsbeurs.  Verschillende verenigingen zetten er zichzelf in de kijker in het Ontmoetingscentrum van 14u00 tot 17u00.

De Gezinsbond van Lede brengt een bezoek aan het Hof Van Dorset in de Steenstraat.  Van 14u00 tot 16u30 kan je kennismaken met de boerderij en zijn werking en er zijn ook een aantal proevertjes voorzien.  Wie er bij wil zijn geeft wel best even een seintje vooraf want inschrijven is noodzakelijk hiervoor.