Menu Sluiten

Lente in Lede?  Da’s genieten van het leven!!

De lente?  Daar zorgen we in Lede toch gewoon zelf voor!!  En hoe dan nog!! Met bloemen, muziek, sport en vooral heel veel lekker eten en drinken!!
Lede bruist, alweer!!! Wat. Een. Weekend!!!!  Voor wie nog twijfelt: de winter is voorbij en ja, Lede Léé-ft wel degelijk!!!

Vrijdag 13 maart 2020

wattedoeninlede weekend lente
Dubbelklik om te vergroten

Vrijdag 13 maart en in Lede betekent dat weinig meer dan de eerste dag van alweer een geweldig en rijkgevuld weekend.    Hou jullie klaar want het is een heel verhaal.

Op vrijdag zijn workshops troef.  Bij de Klaverlochting aan de Hofsmeer in Impe kan je zandkoekjes leren bakken en dat van 14u00 tot 17u00.  Bloemenatelier Vera in de Openveldstraat nodigt jullie dan weer uit voor een bloemenworkshop met als thema Pasen.  Ook daar begint het gebeuren om 14u00.   Het einde van de middag is voorzien van rond 16u30.

Ook bij Café Wauters kan je vandaag terecht voor een workshop met bloemen.  Thema van de avond daar is “Veldboeket met verse bloemen”.   Het verhaal begint daar om 19u30 en duurt tot ongeveer 21u30.

Wie zin heeft in een avondje gezellig kokerellen wordt om 19u30 bij ToDo Andalucia in de Brilstraat verwacht want daar organiseren de dames van Best Pittig Cook & Eat Paella.  Fien Oostvogels van ToDo Andalucia zorgt voor deskundige uitleg en helpt de deelnemers om heerlijke paella te bereiden.   Dat de paella nadien ook samen wordt opgegeten, is mooi meegenomen.  De avond eindigt rond 22u00. [geannuleerd]

Kinderen van 5 tot 8 jaar kunnen vanavond naar de bibliotheek voor een knusse verhaaltjesavond.  Van 19u00 tot 20u00 worden er verhaaltjes voorgelezen terwijl de ouders rustig kunnen rondkijken in de bibliotheek.Corona Wattedoeninlede Lede weekend

Om 19u00 gaan ook de deuren open van de grote zaal van de Bron want daar gaat de eerste quiz van Speelplein Krawietel door.  De eerste vragen worden daar gesteld rond 20u00.

In de bovenzaal van de Bron geen vragen maar antwoorden.  Over Beethoven dan nog wel.  Muziekkenner Jos Meermans vertelt daar op uitnodiging van het Davidsfonds vanaf 20u00 over het leven en werk de beroemde componist.

We blijven in dezelfde buurt want om 20u00 gaat in de Volkskring het jaarlijkse Sportgala van start.  De Gemeente Lede en de Sportraad zetten daar de meest verdienstelijke sporters van 2019 in de kijker en er zijn ook een aantal leuke acts voorzien.  Onze eigen Antonio’s mogen daar het feestje afsluiten. [geannuleerd]

Bij de scouts staat dan weer het traditionele Jincafé op het programma.  Vanaf 20u00 kan je in het lokaal aan de Impse Dam terecht voor een drankje, een spelletje, wat bij te kletsen of gewoon naar muziek te luisteren.

Last but not least. Op Domein Leeflank wordt vandaag voor de derde keer bier geproefd.  Ook deze derde editie is echter al een tijdje volzet.  

Zaterdag 14 maart 2020

Ook op zaterdag valt er opnieuw heel wat te beleven in Lede.

Om te beginnen kan je in de namiddag bijvoorbeeld de cartoons van Erwin Vanmol gaan bekijken in Herberg Koning Ezel.  En je kan ook naar de opendeurdag van Basisschool De Kleine Prins op het Meirveld.  Beide vanaf 14u00. [geannuleerd]

Kids kunnen dan weer naar een nieuwe Koken met Kids.  Thema van de dag is koken met eieren.  Wie ingeschreven is, wordt om 14u00 verwacht in het Knutselatelier, Rammelstraat 1A.

Basisschool De Kleine Prins organiseert vandaag ook zijn jaarlijkse eetfestijn.  Vanaf 18u00 kan je hiervoor terecht in de grote zaal van De Bron.  Op het menu BBQ à volonté. [geannuleerd]

Ook bij Chiro Nele Lede wordt er vandaag in de kookpotten geroerd.  Onder de noemer “Let’s go East” worden de heerlijkste Turkse gerechten op tafel getoverd.  Vanaf 18u00 kan je in het ontmoetingscentrum in Wanzele gaan proeven van het resultaat.

Er wordt ook gekwist deze zaterdag en dat bij Kenta Tennis en Padel in de Paddestraat.  De derde editie start om 19u30.

En er is muziek; veel muziek zelfs.  Lien Van De Kelder trakteert op een avondje Nederlandstalige smartlappen in GC De Volkskring.   In Café ’t Lam Gods in Oordegem zorgt Ambrazar voor een onvergetelijke avond in onvervalste Ierse pub-sfeer. Meer van dat in Koning Ezel waar Helen Flargherty en Filip Masure zorgen voor de Ierse sfeer.  Twee concerten met een Iers tintje, da’s geen toeval: Saint Patrick’s Day komt er aan.  Al de vermelde concerten starten om 20u00.

Zondag 15 maart 2020

De zondag staat quasi volledig in het teken van sport deze week.  Vanaf 9u00 al kan je terecht op de terreinen van Sport Vlaanderen in Oordegem voor de eerste Trage Wegen Loop.  Het startschot voor de eerste loop wordt gegeven om 10u00.

Nog in Oordegem kunnen senioren terecht op het dorpsplein voor een wekelijks spelletje petanque.  Er wordt gespeeld van 11u00 tot 13u00.

Liefhebbers kunnen daarna trouwens nog de hele middag blijven hangen in Oordegem want er wordt ook gekoerst deze zondag.  Om 14u00 start op Oordegemdorp een wedstrijd voor Nieuwelingen en  om 16u00 volgt daarop nog een wedstrijd voor Gentlemen.

Meer sport is er in Lede waar KVC Jong Lede het opneemt tegen RFC Wetteren.  De wedstrijd start om 15u00 en wordt voorafgegaan door een nieuwe Footlunch.  Wil je vooraf dus een hapje eten, dan kan je al vanaf 11u45 in de kantine van KVC Jong Lede terecht.

Of je kan gaan eten bij Chiro Nele Lede.  Ook vandaag nog maken zij in het Ontmoetingscentrum van Wanzele, traditonele Turkse gerechten klaar.  Let’s go East.  Vanaf 12u00 in Wanzele.

Van 14u00 tot 16u30 kan je ook naar De Bron want daar organiseert de Gezinsbond van Lede deze week zijn Tweedehandsbeurs.

Ik geef tot slot nog mee dat je ook deze zondag nog de cartoons van Erwin Vanmol kan gaan bekijken in Koning Ezel en dat je in het Hof te Puttens de tentoonstelling van het werk van de Congolese kunstenaar Sohder Leta kan bezoeken.