wattedoeninlede pinterest verveling corona

Nieuw – Wat te doen in Lede nu ook actief op Pinterest

Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak

Het zijn bijzondere tijden.  Corona heeft er voor gezorgd dat we allemaal onze weg moeten zoeken in een tot nu toe onbekende wereld, vertrouwd maar toch anders.  Voor sommigen gaat dat vlotjes, voor anderen iets minder.  Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens een dagje waarop het eens wat minder gaat!

Daarom is Wat te doen in Lede er nu ook op Pinterest.

11 borden met vooral tips en ideeën over hoe we van de lockdown het beste kunnen maken.

wattedoeninlede pinterest knutselenCreatief voor kids

De paasvakantie mag dan wel achter de rug zijn, de situatie zelf verandert niet onmiddellijk.  Je kids zullen ook de komende weken nog heel wat tijd thuis doorbrengen.  Verveling troef?  Met de knutselideeën op dit bord komt daar zeker snel verandering in!

Knutselgrage handjes in huis?

Creatief voor volwassenen

Technisch werkloos?  Thuis aan het werk en wat meer vrije tijd?  Heb je zelf ook een creatief kantje?  Ook volwassenen kunnen heel veel plezier beleven aan knutselen!  Inspiratie nodig?  Check dan zeker even dit bord!  Je vindt zeker iets dat je aanspreekt.

Ontdek je eigen creatieve kantje!

Corona-crisis

corona wattedoeninlede Lede

Het verhaal dat de hele wereld nu al zo lang in zijn greep heeft.  De directe aanleiding ook voor Wat te doen in Lede op Pinterest.  Informatie, mondmaskers, grapjes, activiteiten om het leuk te maken, thuiswerken (ook met kids), acties … Een bont allegaartje van vanallesennogwat, allemaal direct of minder direct gelinkt aan Corona.

Geen corona-informatie als alle andere.  Ontdek het hier! 

De wereld van thuis

Ontdek de wereld! Van bij jou thuis! In de zetel of waar dan ook! Tientallen tips voor plaatsen, musea, steden die je kan bezoeken van thuis uit! Wandelen? Ook dat kan nu vanuit je eigen zetel!

Ontdek het hier!

Kasteel van Mesen

Het kasteel van Mesen, ooit de trots van Lede, vandaag voor vele Ledenaars een ietwat pijnlijke herinnering.  Foto’s van hoe het ooit was en wat het geworden was voor de afbraak.

Ontdek ze hier!

Lekker zelf gemaakt

wattedoeninlede koken met kidsEen topactiviteit!  Voor jong en oud!  Zelf in de kookpotten roeren!  Zin in iets lekkers dat je ook nog eens zelf gemaakt hebt?   Ontdek een pak meestal eenvoudige recepten en ideeën op dit bord.

Zin om alvast een beetje te watertanden?

Opgeruimd en netjes

Corona-crisis en lente.  Als dat niet het ideale moment is voor een grote lenteschoonmaak die voor één keertje ook echt groot is!   Geen gouden raad van tante Kaat maar wel tips en inspiratie om nu eens eindelijk al die rommel opgeruimd te krijgen!

Geen idee hoe je er aan begint?

Sporten als het regent

Fit en gezond blijven zonder je huis te verlaten!  Dat kan!  Op Sporten als het regent, vind je tips en ideeën om thuis te sporten en dat voor alle leeftijden!

Nieuwsgierig?  Je popelt al?

Uit in je tuin

Kan jij ook zo genieten van je eigen tuin?  Heb je er misschien nooit echt veel aandacht aan besteed en is het nu het moment?  Informatie over tuinkarweitjes, decoratie, planten, zelfmaakideeën …

Je tuin goedkoop een update geven?

wattedoeninlede staycation pinterestVakantie bij je thuis

De corona-crisis heeft voor velen ook het spijtige gevolg dat een geplande vakantie in het water valt.  Het is zelfs nog helemaal niet zeker dat we ons eigen landje zullen mogen verlaten.   En toch… dat hoeft geen drama te zijn!   Inspiratie om van die vakantie bij je thuis of minstens in België, uiteindelijk toch jouw droomvakantie te maken!

Ga jij ook naar Niverans aan de Côte du Jardin deze zomer?

Wat te zien in Lede

wattedoeninlede oproep foto pinterestHet bord van en door Ledenaars, in volle ontwikkeling! Foto’s, tips voor trips, wandelpaden… Zolang het maar in Groot-Lede is, is het welkom!
Heb je zelf een leuke foto, tip…? Laat het ons weten! Wij doen de rest!

Jullie eigen mooiste plekjes in Lede?
Je ontdekt ze hier!

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede