Menu Sluiten

22 april 2020 – Buitenspeeldag?  Een feest, ook vandaag!

Het zijn bijzondere tijden en dat heeft zo zijn gevolgen.  Ook voor de jaarlijkse Buitenspeeldag!  Het jaarlijkse speelfeest in het park achter Huize Moens gaat niet door, net zomin als alle andere iniatieven in de ons omringende gemeenten.

Maar!  Het is wel woensdag!  Heerlijk weer!  Reden te meer om van de Buitenspeeldag jouw eigen kleine buitenspeelfeest te maken!

7 suggesties voor leuke buitenactiviteiten!

Tekenen met stoepkrijt

Tal van kinderen deden het al eerder in de voorbije weken en dat laat zich zien.  Op tal van plekken kan je vandaag al echte kunstwerken gaan bewonderen.   Wat houdt je tegen om zelf ook jouw eigen kunstwerk te tekenen en zo voor wat extra kleur in het Leedse straatbeeld te zorgen?  Wie weet maak je zo het hele corona-verhaal net iets draaglijker voor een aantal mensen.

Zeepbellen blazen

bellen blazen wattedoeninlede reuzebellen
Iets voor jou?

Nog een klassieker!  Ga zeepbellen blazen en kijk hoe de zon en de wind een eigen spelletje spelen met jouw zelfgeblazen bellen.  Een beetje saai?  Kies dan voor reuzegrote bellen!  Maak zelf je eigen materiaal.  Op https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/corona-crisis/kidshome/ vind je hoe.  En dan…  Blazen maar!

Ga bliklopen

Een heerlijk en hilarisch spelletje voor jong en oud!  En… makkelijk om zelf te  maken!  Al wat je nodig hebt, zijn twee blikken en een stevig touw!   De blikken grondig reinigen, twee gaatjes maken in elk blik, een touw vastmaken en proberen maar!  Leuk voor jong en oud!
Een beetje hulp nodig?  Kijk op https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/creatief-voor-kids/ voor alle details!

Ontwerp en maak je eigen vlieger

Het is heerlijk weer buiten.  De zon schijnt en er is ook wat wind.  Ideaal vliegerweer als je het mij vraagt!  Je hebt er misschien wel ergens nog eentje liggen die je vandaag kan proberen. Heb je er geen?  Dan kan je misschien kiezen om je eigen vlieger te maken!  Veeeeeel leuker dan zomaar eentje uit de kast nemen en vliegeren maar!
Hoe?  Kijk even op https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/creatief-voor-kids/ voor alle details.

Bouw je eigen kamp!

Hoe het er uiteindelijk uit ziet bepaal je volledig zelf!  Met wat (oude) lakens en een wasdraad kom je al heel ver. Maar er zijn nog tientallen andere manieren!  Wees creatief en laat je gaan!  Klaar met je kamp?  Dan heb je nu de coolste plek om te genieten van een heerlijk ijsje b.v. Of om geheime plannen te beramen, een boek te lezen…
Inspiratie nodig? https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/corona-crisis/kidshome/

Bouw je eigen insektenhotel en help de natuur een handje

Er zijn tal van voorbeelden van hoe een insektenhotel er kan uit zien.  Je kan er ook gewoon eentje kopen natuurlijk.  Het leukste insektenhotel is echter het insektenhotel dat je zelf maakt!  Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.  Maak gebruik van afvalmateriaal uit je eigen tuin en … waarom niet?  Versier het zoals jij het wil!
Voorbeelden en tips vind je op https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/corona-crisis/kidshome/

Ga op speurtocht in je eigen tuin

Een variant op een fiets- of wandelzoektocht maar dan in je eigen tuin! wattedoeninlede speurtocht tuin En natuurlijk veel cooler en plezanter!  Ga op zoek naar bijzondere blaadjes, bessen, bloemen, insekten en vlinders, gebruik foto’s van details en hoekjes uit je tuin, ga op zoek naar dingen die ergens verstopt zijn, bouw een spelletje in … De mogelijkheden zijn eindeloos!  Plezant voor ouders en kids!  Ouders zorgen voor een zoektocht, de kids voeren uit!  Maar het kan natuurlijk ook omgekeerd!
Voor ideeën: https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/corona-crisis/kidshome/

Het zijn maar zeven suggesties maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!  Neem een kijkje op de vermelde Pinterest-borden en vind nog talloze ideeën en suggesties voor superplezante buitenspeelideeën!  Vergeet ook niet: soms is het maken van het nodige materiaal zelfs nog leuker dan het spel zelf!

Geniet van je eigen Top-Buitenspeeldag!