wat te doen in lede terras café horeca

Corona –  Café? Het kan opnieuw! Bijna.

Iets om naar uit te kijken!

Het lijkt er tenminste op!  Vanaf 8 juni zouden we opnieuw iets kunnen gaan drinken in ons geliefde café.  Je zou voor minder gaan aftellen.  Zeker met het zomerse weer van de voorbije weken is dat het geval.

Wie droomt er niet van, een namiddagje heerlijk shoppen en tussendoor even heerlijk uitrusten op een gezellig terrasje?  Of van een etentje in het rustige en gezellige kader van een restaurant?

Droom of realiteit?

Het moet allemaal nog definitief beslist worden maar hetcafé horeca Lede toog klinken wattedoeninlede is wel iets om naar uit te kijken.  Nog heel even dus.  Waarschijnlijk.

Het wordt niet zoals vroeger.  Voorlopig niet althans.  Een hele avond gezellig en ongedwongen kletsen met vrienden aan de toog?

 

Niet voor meteen.  Niet met corona nog vers in ons geheugen.

Moeten en mogen

We mogen terug naar het café of het restaurant maar er zijn nogal wat regels en afspraken.  Ik zet ze even op een rijtje.

  • Het café of restaurant sluit om middernacht.
  • De afstand tussen de tafels is minimum 1,5 meter.
  • Reserveren is verplicht op restaurant. Ook in cafés is het aangeraden maar een café kan er ook voor kiezen je contactgegevens te noteren (voor contactopsporing achteraf indien nodig)
  • Aan de toog bestellen is verboden, net zoals de gezellige babbel aan de toog.

De gezelligheid van weleer is dus (helaas) nog niet terug.  Er zijn regels waar we ons moeten aan houden.  De boetes blijven.  Voor je cafébaas zijn die hoger dan voor jezelf.  Sluiting van je lievelingscafé?  Het kan.

Mijn aftelkalender is al gemaakt!  De jouwe ook?

Bijna.  Nog slechts enkele dagen en het is zover.

wat te doen in Lede café Zijn jouw drankjes eigenlijk al besteld?   Ja, je kan dat inderdaad vandaag al doen.  Hoe?  Door jouw steun aan één van de vele acties ter ondersteuning van de horeca!  Vandaag al!

https://horecacomeback.be/

https://supportyourbar.be/

https://www.cafesolidair.be/

Hebben jullie de laatste weken trouwens al eens een afhaalmaaltijd geprobeerd?   Niet?  Doe het dan nu nog!  Het is de ideale manier om b.v. een zaak te ontdekken en later dubbel te gaan genieten met het juiste kader erbij!

Details nodig over wie wat aanbiedt?  Check ons overzicht https://www.wattedoeninlede.be/index.php/2020/05/21/corona-uit-eten-in-lede/

Trouwens, tussen ons: voor een overheerlijk Leeds ijsje als dessert kan je vandaag al bij Lotte’s Home-made icecream of ’t Huis Demeyer terecht.  Een aperitief of digestief? Check onze vele Leedse wijn- en champagnehandelaars.

Aftellen was nog nooit zo leuk!  In Lede natuurlijk!

Tot binnenkort! In onze Leedse horecazaken!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede