zomer wattedoeninlede corona

Zomer in Lede: Eén groot feest!

Evenementen?  Dat kan ook coronaproof!

Het is zomer in Lede en dat zal je geweten hebben!  Het ziet er allemaal net ietsje anders uit dan anders maar toch … Net zoals in de voorbije jaren bruist Lede van leven deze zomer!  Die ‘staycation’ door corona wordt een vakantie om nooit te vergeten!

“Lede is be – Lee – ven !!” (Filip Van Keer, Belleman van Lede)

Wat met corona?

We kunnen er niet naast kijken.  Corona heeft zijn impact niet gemist.  Talloze evenementen gaan niet door.  Geen avondmarkt dit jaar, geen parkconcerten … Andere evenementen gaan wel door maar in aangepaste vorm ..?

En er zijn natuurlijk de regels: Het aantal aanwezigen is beperkt, social distancing blijft van toepassing, er zijn extra hygiëneregels, we spreken nu plots van bubbels (en dan hebben we het niet over cava 😉).  De zes gouden regels weet je nog.

En toch zijn er evenementen.

[UPDATE: Een burgemeestersbesluit van 28 juli 2020 verbiedt alle publiek toegankelijke evenementen tot en met eind september 2020.  Dit n.a.v. het snel stijgende aantal corona-besmettingen in Lede en daarbuiten]

wattedoeninlede zomer evenement coronaEn niet zo’n beetje ook!  Bij deze een overzicht:

1 juli 2020 – After corona: straatmuziek in Lede

Jules Vandenbussche, Stef Schelfhout en Jan Huib Nas gaven de aftrap van de zomer in de tuin van De Bonten Os in de Molenbergstraat.  Er staan nog meer van dergelijke concerten op de planning deze zomer.  Met andere muzikanten en op andere locaties.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

4 juli 2020 – Schijt je rijk!

KSA Lede organiseert een online evenement deze zomer.  Inschrijven, een vak kiezen, €5 overschrijven en je maakt kans op een waardevolle prijs.  Vanaf 13u00 kan je via Facebook Live volgen of de pony (geen koe) jou rijk maakt!

Je vindt alle details terug in het evenement op Facebook https://www.facebook.com/events/187495676038341/

5 juli 2020 – Astrid Sioen @ Koning Ezel

Het zomerseizoen van Koning Ezel start op 5 juli.  Accordeoniste & troubadour Astrid Sioen trakteert op een pak sfeer en gezelligheid in de tuin van de herberg en dat vanaf 15u00.  Er zijn enkel zitplaatsen.  Reservatie is aanbevolen.

Op 12 (Patt Mayeu & Son), 19 (Franky Du Mongh & Luc De Clus) en 21 juli (Mr & Mrs) en op 9 (Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt), 16 (Sisters On Sofa) en 30 augustus (Meermens) staan nog meer concerten op het programma.

Alle details vind je terug via UitinVlaanderen.be.

5 tot en met 19 juli 2020 – De coronawandeling van WSV De Gezellige Blommes

Voor als het eens past … Er zijn twee tochten: eentje van 8 km (met een zoektocht) en eentje van 15 km, beide met als aanbevolen vertrekpunt de Markt van Lede.  Je kan beide downloaden tot en met 19 juli (GPX & PDF) en wandelen wanneer het jou best uitkomt.  Tussen 5 en 19 juli zijn de routes ook bewegwijzerd.

Alle info op https://wsv-gezellige-blommes.webnode.be/

11 juli 2020 – Poëzie in het bos

Een bijzonder evenement van Natuurpunt Lede.  Deelnemers aan dit evenement gaan op verkenning in de Geelstervallei en worden onderweg getrakteerd op poëzie.   De groep vertrekt om 19u00 aan Café De Oude Mol in Impe.

Meer informatie vind je op https://www.natuurpunt.be/

2 augustus 2020 –  Sneukelwandeling Landelijke Gilde Lede

Geen Gildenfeest dit jaar, wel een sneukelwandeling ter vervanging.  De details zijn nog niet helemaal duidelijk maar nu al staat vast dat het een topgebeuren worden.

Blijf op de hoogte van de details via https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/sneukeltocht-corona-vervanger-van-ons-traditioneel/e3057a9b-5f2f-43ea-a72d-4d1b111716f5

11 augustus 2020 – Maandelijkse groepswandeling WSV De Gezellige Blommes

Dit is geen specifiek zomerevenement maar een maandelijks terugkerend gebeuren.  Elke tweede dinsdag van de maand maakt de vereniging een wandeling van 10 km met als vast vertrekpunt Sporthal de Ommegang.

Meer details: https://www.uitinvlaanderen.be/

22 augustus 2020 – Nacht van de vleermuis

Een jaarlijks terugkerend evenement van Natuurpunt Lede.  Vleermuizen spotten, informatie en zoveel meer.  Plaats en tijd van afspraak:  De Wijmenier, Ledezijdestraat 74, Impe.

Meer informatie: natuurpunt.be

Het houdt daarmee niet op!

Twee evenementen zijn voorlopig nog onder voorbehoud:  Café Wauters heeft normaal op 21 juli de Backseat Boppers te gast, Domein Leeflank heeft zijn eerste eigen openlucht-gebeuren op de planning staan op 15 augustus (verplaatst naar april 2021).  In beide gevallen is er nog geen definitief uitsluitsel over het al dan niet doorgaan.  We houden jullie uiteraard wel op de hoogte!

Er zijn nog extra evenementen op komst.  Er zijn ook talloze activiteiten en zaken die nog een hele zomer doorgaan.  Zomer in Lede?  Da’s een en al leven!

Meer nieuws van Wat te doen in Lede vind je hier 

Geniet van jullie zomer!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

One Reply to “Zomer in Lede: Eén groot feest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *