Menu Sluiten

Zit jouw zomeragenda ook zo vol? 

De zomer na corona en dat heeft zo zijn gevolgen! Wellicht voel ook jij de impact van corona in jouw agenda.  Misschien heb ook jij al massaal afspraken gemaakt met familie, vrienden en kennissen.  Betekent dat ook voor jou dat je helaas moet passen voor sommige evenementen?

Dan zijn deze activiteiten misschien dè oplossing voor jou!

9 Evenementen & activiteiten die de hele zomer doorgaan!

Wattedoeninlede Wat te doen in lede zomer wandelen fietsen VliegDe zomer van Vlieg

Hij is terug: de zomer van Vlieg!  Met drie nieuwe acties en activiteiten in Lede!  Vertrouwd en toch een beetje anders dit jaar.

De jaarlijkse knutselactie keert ook dit jaar terug.  De opdracht voor dit jaar luidt: maak een windorgel!   Vanaf 1 juli kan je de nodige instructies ophalen in de bibliotheek of bij de Jeugddienst. Je eigen originele knutselwerkje indienen kan nog tot en met 30 augustus.

Geen materiaal voorhanden?  Dan moet je misschien ook deelnemen aan de speurtocht van Vlieg!  Dit jaar ontdek je tijdens de wandeling van ongeveer 7 km wat nu precies het favoriete muziekje is van Vlieg.   Nu al nieuwsgierig?  Ga naar de bibliotheek van Lede, vraag naar de details en ga op stap!  Onderweg vind je zeker ook materiaal voor je eigen windorgel!

Tot slot: ook dit jaar kan je opnieuw speuren in de bib maar dan ietsje anders.  Digitaal.  Van bij je thuis.  Heb je alle vragen opgelost?  Ga dan naar de bib en ontvang aan leuke beloning.

Alle deelnemers aan de acties van Vlieg maken trouwens ook nog eens kans op een leuke Bzzzzzboxzzzzz!

De Gezinsbond van Lede gaat fietsen

Tradities zijn er om in ere te houden!   Net zoals vorig jaar gaat de Gezinsbond van Lede de hele zomer lang fietsen en dat elke dinsdag tot eind augustus.

Zin in een heerlijke fietstocht door Lede?  Afspraak op de Markt van Lede elke dinsdag om 19u00.

Anders dan vorig jaar zijn er geen tussenstops voorzien dit jaar en dat omwille van COVID-19.

De zomer van Landelijke Gilde Lede

De Landelijke Gilde Lede heeft dit jaar voor een wel heel uitgebreid zomeraanbod gezorgd.

  • Kom uit uw kot, blijf in uw dorp!

    Open Zomer Fietstocht van 35 km langs landelijke wegen

Speciaal voor deze zomer stippelde de Landelijke Gilde een fietstocht uit.  De route is beschikbaar via RouteYou en je kan ze fietsen wanneer je wil en met wie je wil!  Als je ook nog een leuke foto maakt onderweg maak je kans op een leuke prijs!

Belangrijk weetje: niet alle wegen zijn verhard.

  • Geocaching langs de oevers van de Molenbeek

Een bijzonder jaar?  Daar horen bijzondere ideeën bij.  Het bestuur van Landelijke Gilde Lede werkte speciaal voor deze zomer een geocache-route uit van ongeveer 7 km.  De Molenbeek vormt het decor van de tocht.  Voor meer details kan je terecht op de Facebook pagina van Landelijke Gilde Lede.

[UPDATE: Sinds 25 julli is het in Lede verplicht om mondmaskers te dragen tijdens het wandelen.  Deze maatregel geldt voor het hele grondgebied van Groot-Lede en dus ook voor wandelpaden, landbouwwegen…]

  • 4 Corona wandelingen langs mooie landelijke hoekjes van Lede

Hebben jullie ook de verschillende wandelingen door Lede ontdekt in de voorbije maanden?  Speciaal voor de zomer doet de Landelijke Gilde daar nog 4 wandelingen bovenop.  De wandelingen zijn 6 tot 11 km lang en beschikbaar via RouteYou.

Goede stapschoenen zijn aan te raden, niet geschikt voor rolstoelen.

Blijf op de paden en houd jullie hond(en) aan de leiband

[UPDATE: Sinds 25 julli is het in Lede verplicht om mondmaskers te dragen tijdens het wandelen.  Deze maatregel geldt voor het hele grondgebied van Groot-Lede en dus ook voor wandelpaden, landbouwwegen…]

Zomercartoonwandeling

wat te doen in Lede cartoon wandelingNieuw sinds vorig jaar en nu al een klassieker:  de zomercartoonwandeling!  Om het met de woorden van vzw Meaningfool te zeggen: “Met de ‘Zomercartoonwandeling 2020’ willen we mensen bewust maken en wegdromen. Weg van de werkelijkheid. Weg van de wantoestanden. Weg van de chaos en drukte.”

Cartoonisten van dienst zijn dit jaar: Erwin Vanmol, Leslie Saurus, Fien Cools, Joris Vermassen, AAaRGH, Nikola Hendrickx (IOA), Geinz, Bert Vanstiphout, wachtmaarlater, Barbara-dot, liezekribbels, Kim Duchateau, Bart Vantieghem, Lise Vanlerberghe, koning-ezel cartoonisten/workshop.

Van 5 juli tot en met 30 augustus, elke vrijdag, zaterdag en zondag.

[UPDATE: Sinds 25 julli is het in Lede verplicht om mondmaskers te dragen tijdens het wandelen.  Deze maatregel geldt voor het hele grondgebied van Groot-Lede en dus ook voor wandelpaden, landbouwwegen…]

Bar Bidong

We hebben een nieuw jeugdhuis en dat zal je geweten hebben deze zomer!  Jeugdhuis Bidong heeft gezorgd voor een heerlijk zomerterras op de terreinen aan de ommeganglaan.  Gezellige sfeer, een streepje muziek … Wat wil je nog meer?

Geniet van jullie eigen zomer!!

Nog meer zomerse evenementen in Lede?

Ontdek ook de eigen zomerse wandeling van Wat te doen in Lede! 
Voor de (iets meer) geoefende wandelaar.

Meer nieuws van Wat te doen in Lede vind je hier

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede