Menu Sluiten

10 tips voor een heerlijke staycation bij jou thuis

staycation 10 tips wat te doen in LedeWe wisten het al langer: de zomer van 2020 zou bijzonder zijn.   Staycation is een begrip dat we nu plots allemaal wel al ergens gehoord hebben.  De oorzaak is ons welbekend uiteraard.

De gevolgen kennen we ondertussen ook.

Tenminste toch als het gaat over onze normale zomerplannen.  Vele evenementen werden geannuleerd of uitgesteld.  Er duiken nieuwe evenementen op: kleiner, volgens nieuwe concepten en bovendien compatibel met wat corona ons oplegt.

Onze jaarlijkse vakantie?  Die ziet er op zijn minst toch wel een beetje anders uit.  Vele mensen bleven in België voor hun eerste staycation ooit.  Wie toch vertrok/vertrekt, wordt geconfronteerd met coronamaatregelen allerhande.

En toch!

Ook deze zomer kan fun zijn!  Inspiratie nodig?

Corona-update: Sinds 25 juli 2020 is het dragen van mondmaskers verplicht op alle openbare plaatsten in Lede.  Ook voor wandelingen in de vrije natuur!  Vergeet dus zeker jullie mondmaskers niet!

10 tips voor een onvergetelijke staycation!

1. Ga kamperen!

staycation 10 tips wat te doen in LedeNee, je hoeft daarvoor geen dure uitrusting te kopen of daadwerkelijk op reis te vertrekken.  Je kan ook gewoon je tent opzetten in je tuin!  Geen tent voorhanden?  Leen er één of beter nog: ga zelf aan de slag en maak je eigen kamp!  Je kids zullen het fantastisch vinden!

Heb je geen tuin? Maak van je balkon of terras een heerlijke slaapplek!  Met kussens, dekentjes, matjes, … maak je al snel een heerlijk gezellig en warm plekje!

https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/vakantie-bij-je-thuis/

 

2. Een film onder de sterren!

staycation 10 tips wat te doen in LedeZonder twijfel de beste manier om films te kijken!  Zin om kennis te maken met die unieke sfeer en gezelligheid die daar mee samenhangt?  Dat kan!  Gemeente Lede organiseert in augustus 6 filmavonden op unieke locaties onder de sterren (enkel op reservatie)! (onder voorbehoud)

Informatie daarover vind je in het evenementenoverzicht op deze site.

Heb je zelf een projector en laptop bij de hand?  Dan kan het zelfs in je eigen tuin! Met de film van jouw keuze!  Een projectiescherm opstellen is het gemakkelijkste uiteraard maar je kan evengoed projecteren op een wit laken dat je strak spant.  Gebruik daarvoor een muur of maak gewoon een stevig houten frame waarop je het laken kan spannen.

Een handje hulp nodig? Je vindt tips en handleidingen via deze link https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/vakantie-bij-je-thuis/

3. Ga picknicken!

staycation 10 tips wat te doen in LedeEen heerlijke picknick in het bos, de natuur, aan een vijver of waar dan ook.  Er zijn tal van plekjes waar het zalig zitten is om een hapje te eten, met of zonder picknicktafel.

En wat te zeggen over je eigen tuin?   Gebruik voor één keertje niet de voor de hand liggende tuintafel maar ga voor een dekentje in het gras!  Dubbel plezier en je voelt je helemaal op vakantie!

Trouwens, het is vakantie en dus mag het al iets meer zijn!  Maak een uitgebreide picknick klaar met je hele gezin, eet het samen op in de tuin, speel een paar spelletjes achteraf en je hebt al gauw een rijk gevulde vakantiedag om van te snoepen!

Regent het?  Dan doe je die picknick toch gewoon in de woonkamer!  Zet wat meubelen opzij, leg een dekentje op de grond en het wordt in elk geval een leuke nieuwe ervaring!

4. Een uitstapje? Wat denk je van een wandeling?

staycation 10 tips wat te doen in LedeEen heerlijke uitstap in de natuur.  Zonder je auto te gebruiken.  Langs onbekende plekjes.  Het kan ook in Lede.   Wist je dat

  • Lede meer dan 100km bewegwijzerde wandelpaden heeft?

https://www.wattedoeninlede.be/index.php/2020/03/23/lede-das-meer-dan-100-km-wandelplezier/

  • Lede ook zijn jaarlijkse cartoonwandeling heeft?

https://www.facebook.com/events/713794126078628/

  • Er in Lede ook tal van wandelroutes werden uitgestippeld speciaal voor de coronazomer van 2020?

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7379733/wandelroute/t-slangenputje-landelijke-gilde-lede

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7379686/wandelroute/dorelaarkapelleken-landelijke-gilde-lede

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7379712/wandelroute/impse-dam-landelijke-gilde-lede

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7379890/wandelroute/olv-zeven-weeen-landelijke-gilde-lede

En voor de iets meer geoefende wandelaar is er ook deze: de 6 kerken wandeling van Wat te doen in Lede!

https://www.wattedoeninlede.be/index.php/2020/05/25/tip-wat-te-doen-in-lede-stapt/

 

5. Ga “columbussen”!

Kennen jullie het tv-programma “De Columbus”?  Waarin Wim Lybaert samen met een BV op reis gaat naar een exotische bestemming en dat met de bus?

Jullie kunnen dat ook!  Je hebt alleen maar een kompas nodig!  Kies hoe jij je wenst te verplaatsten: te voet, met de fiets, de auto… Kies een reisdoel en je kan op weg!  Het hoeft niet ver of spectaculair te zijn.  Het hoeft ook niet meer dan een daguitstap te zijn.

Je reist alleen op basis van je kompas.  Richting zuidoost voor de Ardennen b.v.  Wedden dat je tal van onbekende plekjes ontdekt?

6. Een uitstapje voor een regendag?

Bezoek b.v.  het Koninklijk Paleis in Brussel, een museum in België…  Gewoon van bij je thuis!  Uit je eigen zetel!  Je hoeft zelfs niet in België te blijven: wereldwijd zijn er honderden musea en monumenten die je kan bezoeken, het ene al mooier en spectaculairder dan het andere.   En dat allemaal gratis en vooral zonder je huis te verlaten.

Inspiratie vind je op https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/de-wereld-van-thuis/

7. Ga op zoek!

Hoezo op zoek?  Wat moet ik dan zoeken en waar?  Dat bepaal jij!  Dit kan zowel in huis als in de tuin of je dorp!  Stippel je eigen zoektocht uit.  Gebruik foto’s, omschrijvingen, tekeningen, vragen … Wat dan ook en laat anderen op zoek gaan naar de plekken/dingen/antwoorden die jij bedoelt.

8. Ga knutselen!

Het is en blijft een heerlijk tijdverdrijf!  Voor kids maar ook voor volwassenen!   Of wat dacht je van een zelfgemaakte lichtslinger voor op het terras?  Decoratie voor in huis? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Of waarom gaan jullie niet samen aan de slag om een gezelschapsspel te maken voor in de tuin?  Op reuzenmaat!

Check https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/ voor massa’s tips en inspiratie!

9. Speel spelletjes!

Gezelschapsspelletjes zijn de meest voor de hand liggende mogelijkheid uiteraard maar er is nog zoveel meer.  Waarom kies je niet voor een heerlijk kampspel dat je nog kent uit je eigen jeugd?

Heerlijk weertje buiten?  Waterspelletjes zijn en blijven een topper voor een namiddag zomers vertier!

Inspiratie nodig? https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/leuke-spelletjes/

10. Een uitstapje? Wat denk je van een heerlijke fietstocht?

staycation 10 tips wat te doen in LedeHet moet niet altijd wandelen zijn.  Je kan ook de fiets nemen om nieuwe plekjes te ontdekken.  De fietsknooppunten die Lede rijk is, vormen een mooie start. Ze sluiten ook naadloos aan op de  knooppunten van het fietsroutenetwerk Vlaanderen.

Je kan ook mee met de wekelijkse fietstocht van de Leedse Gezinsbond.  Elke dinsdag om 19u00 aan de kerk van Lede.

De Landelijke Gilde Lede zorgde bovendien voor een eigen fietsroute speciaal voor deze corona-zomer

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7652779/fietsroute/landelijke-gilde-lede-de-groene-boorden-van-groot-lede

Meer ideeën voor een onvergetelijke vakantie bij je thuis?
https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/vakantie-bij-je-thuis/

Een staycation saai?   Niet in Lede in elk geval!

Meer nieuws van Wat te doen in Lede? Je vindt het hier!