Menu Sluiten

Weekend in zicht!  Met evenementen!

Corona evenementen wat te doen in lede weekendoverzichtHet weekendoverzicht is er opnieuw.  Voor het eerst in maanden!  Hebben jullie het ook zo gemist?

Corona

Corona heeft ons leven de voorbije maanden stevig overhoop gegooid en dat heeft zo zijn gevolgen.  Ook nu nog.  We weten het allemaal wel intussen: evenementen kunnen van dag 1 op dag 2 geannuleerd of gewijzigd worden.  Er zijn een heel aantal maatregelen van toepassing zowel voor initiatiefnemers als voor ons, gasten.  Die maatregelen en beperkingen kunnen ten allen tijde veranderen.  En, last but not least, het aantal deelnemers aan een evenement is beperkt.

Met andere woorden: Er zijn evenementen en laat er ons vooral met volle teugen van genieten maar houd altijd rekening met de bijzondere situatie waarin we zitten.  Omdat we ook volgende week en en daarna nog evenementen willen.

Het weekendoverzicht is terug!

Vrijdag 4 september

Het weekend begint met een wandeling door het Paelepelbos in Smetlede.  De VZW Effen Weg vertrekt om 14u00 aan café Sparrenhof in Smetlede voor een tocht van 2 of 7,5km.  Het doel van de wandeling: zoveel mogelijk salamanders spotten.  Voor deze activiteit is inschrijven verplicht.

Ook Bar Bidong is er opnieuw deze vrijdag.  Vanaf 18u00 kan je in de zomerbar aan de ommeganglaan terecht voor een heuse pensenkermis.  The Blues Brossels zorgen voor live muziek.  Voor wie hen niet kent: The Blues Brossels zijn twee muzikanten uit het eigen Bidong-huis.

Meer muziek is er dit weekend in Koning Ezel. Isaac Muller en Philip Masure zorgen daar samen voor een avondje met vooral Ierse en Bretonse muziek.  Het concert gaat van start om 20u15 en eindigt rond 22u45.  Reservatie is aanbevolen.

Zaterdag 5 september 2020

Op zaterdag begint de dag met een evenement op kindermaat.  Van 10u00 tot 12u00 zijn ouders en kinderen welkom op de speelplaats van de kleuterschool Morgenster op de Kluisberg voor een voormiddagje Caravan d’Expérience.  Caravan d’Expérience, dat is spelen en gezellig iets drinken voor ouders en kinderen.

De Pensenkermis van Jeugdhuis Bidong gaat zijn tweede dag in.  Voor de muziek zorgt deze keer Stampen en Dagen.  Kaarten zijn te koop via de link in het evenement (Pensenkermis).  Het aantal plaatsen is beperkt dus snel zijn is de boodschap.

Tot slot maken we deze zaterdag ook kennis met een coronaproof eetfestijn.  LKV D’Engelen hebben gezorgd voor spaghetti die leveren ze gewoon aan huis.  Bestellen kan via de leden van LKV D’Engelen.

Zondag 6 september 2020

Het eetfestijn van LKV D’Engelen gaat ook op zondag gewoon door.   Net zoals op zaterdag worden bestelde spaghetti’s aan huis geleverd.

Wie daarna zin heeft in een dessertje kan naar de pop-up bar van Wood B Licious, Hulst 41 in Lede.  Van 14u00 tot 20u00 kan je er terecht voor een heerlijke bubble- of lollywafel en er zijn ook ijsjes.

Smakelijk!

Alvast een voorsmaakje van volgend weekend?  Luister zondag tussen 10u00 en 11u00 naar Radio Lede
Meer van wat te doen in lede?