Menu Sluiten

Klaar voor een nieuw en bruisend weekend?

wat te doen in Lede Weekend Lede.  Dat is LEE-ven troef.  Ook in tijden van corona blijft Lede bruisen van leven.

Vrijdag 11 september 2020

We hadden het bijna gemist maar bij Koning Ezel is een nieuwe cartoontentoonstelling begonnen.  Sinds vorige week kan je in de herberg in de Kerkevijverstraat het werk van cartoonist Leslie Saurus gaan bewonderen.   Op vrijdag gaan de deuren open om 18u00.  Op zaterdag en zondag is dat al vanaf 15u00.

Nog in Koning Ezel staat om 20u15 De Nonsens Alliantie op het podium.  Geen muziek maar wel een avondje lachen, gieren en brullen want De Nonsens Alliantie brengt comedy en improvisatietheater.  Voor tickets en info kan je terecht www.meaningfool.org en in het Facebook event.

Bij Jeugdhuis Bidong gaan om 18u00 de deuren van Bar Bidong opnieuw open.

 

Zaterdag 12 september 2020

Zaterdag 12 september is een bijzondere dag want dan wordt Josephine Rosschaert 100 jaar.  Bijzondere tijden door corona?  Dat vraagt ook om bijzondere feestjes.  Een uitgebreid feest met vele vrienden en familieleden zit er helaas niet in maar we kunnen natuurlijk wel massaal kaartjes sturen om haar te feliciteren.  Stuur jouw kaartje naar Josephine Rosschaert, WZC Markizaat, Willem de Bettelaan 2, 9340 Lede en zorg mee voor een onvergetelijke dag.

Showkorps Sint Martinus uit Oordegem gaat vandaag op stap met Lu koekjespakketten.  Wie een pakket bestelde in de afgelopen tijd, krijgt dat vandaag tussen 9u00 en 18u00 thuis geleverd.

Deze zaterdag staat ook het coronaproof eetfestijn ten voordele van Belgian Bullet An Vannieuwenhuyse op het programma.  Wie een koude schotel bestelde, kan die vandaag afhalen in de merelstraat in Lede (tenzij je natuurlijk koos voor thuislevering).  Smakelijk!

De avond afsluiten kan je bv bij Bar Bidong waar vandaag de deuren van het zomerterras nog een laatste keer open gaan.   Vanaf 18u00 kan je er terecht.

 

Zondag 13 september 2020

De tweede zondag van september?  Dat is traditioneel het moment voor de jaarlijke Open Monumentendag en dat is dit jaar niet anders.  Omwille van corona organiseert de gemeente Lede voor één keertje zelf geen evenementen maar dat neemt niet weg dat er wel een en ander te beleven valt.

Je kan bijvoorbeeld naar de site van de Fauconniersmolen in Oordegem.  Van 10u00 tot 18u00 geeft de molenaar uitleg over de molen en zijn werking.  De molen bezoeken kan helaas niet tenzij dan virtueel.  Je kan er immers met je smartphone op ontdekkingstocht door de molen van buitenaf.

Natuurpunt Lede gaat dan weer op zoek naar monumentale plekken in de natuur.  Zij nemen je mee voor een wandeling van ongeveer 6 km door de Geelstervallei.  De wandeling start om 14u00 aan de Sint-Bavokerk in Wanzele.  De terugkeer is voorzien rond 17u00.

Wist je trouwens dat het ook kermis is in Wanzele dit weekend?  Evenementen zijn niet voorzien maar er is wel degelijk een en ander te beleven.  Er is een schietkraam en een viskraam, straatmuzikanten zorgen voor een vrolijke sfeer en je kan er uiteraard ook gewoon iets gaan drinken.  Aan sfeer en gezelligheid zal het in elk geval niet ontbreken!

Last but not least: het coronaproof eetfestijn ten voordele van Belgian Bulllet An Van Nieuwenhuyse gaat vandaag zijn tweede dag in.  Het verhaal is identiek aan zaterdag: wie een koude schotel bestelde voor zondag, kan die afhalen of laten thuisleveren.

Maak er een heerlijk weekend van!  Geniet met volle teugen maar hou het veilig!

 

Alvast een voorsmaakje van volgend weekend?  Luister zondag tussen 10u00 en 11u00 naar Radio Lede

Meer van Wat te doen jn Lede?

Vergeet ook onze wedstrijd niet!