Menu Sluiten

Septemberkermis & corona, een bijzondere combinatie

wat te doen in Lede kermis weekendHet vierde weekend van september staat voor de deur en dus is het tijd voor de jaarlijkse kermis in Lede, de jaarmarkt en nog zoveel meer.   Maar niet dit jaar.

Hoewel…  Het is wel degelijk kermis en ook dit jaar valt er heel wat te beleven.  Het ziet er alleen helemaal anders uit.  Zo is er dit jaar geen jaarmarkt.  Er is gewoon markt en die staat voor de gelegenheid in de kasteeldreef.  De platte plotjes fuif als traditionele opener van het kermisweekend is er niet dit jaar en ook de andere fuiven die er normaal zijn, gaan niet door.  Het aantal optredens is beperkt en je moet ofwel reserveren ofwel hopen op een lege stoel.

Kortom, het is een heel ander verhaal.  En toch wordt het gezellig!

Vrijdag 25 september

De kermis openen?  Dat gebeurt dit jaar bij Koning Ezel.  Vanaf 20u15 speel Goei Marsjandies daar immer Iers en Keltisch getinte muziek.  Walter Minnaert, Kristien Devos & Pedro Drieghe zijn de muzikanten van dienst.  Het concert gaat door tot ongeveer 22u00.  Reservatie wordt warm aanbevolen.

Nog bij Koning Ezel kan je voor het concert trouwens nog steeds het werk van cartoonist Leslie Saurus gaan bekijken.  Gewoon een glas drinken, kan uiteraard ook.

Voor dat laatste kan je overigens ook in de andere Leedse cafés terecht.  Het is immers niet omdat er niet uitbunding gevierd kan worden, dat er niet voor een pak gezellige kermissfeer wordt gezorgd in de cafés.

Last but not least, je kan op vrijdag vanaf 14u00 ook naar Bloemenatelier Vera in de Openveldstraat.  Tot 16u45 helpt Vera je daar in een nieuwe workshop bij het maken van herfstdecoratie.

Zaterdag 26 september

Geen opendeurdag bij de brandweer dit jaar, wel bij de politie.  Op zaterdag kan je immers voor het eerst een bezoek brengen aan het nieuwe politiehuis aan de Hoogstraat 175.  Er zijn rondleidingen van 10u00 tot 17u00 maar wie nog niet gereserveerd heeft, is er helaas aan voor de moeite.  Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Voor kermissfeer kan je naar café De Stube in de Stationsstraat.  Of beter, je kan naar de tent achter café De Stube.  Om 16u00 start het gebeuren daar.  Er is livemuziek van Willy Jacob & the Velvet Cat om 19u00 en van The Dirty Desperados om 21u00.  Dansen en springen kan helaas niet maar het feestje gaat daar zeker door tot 1u00.  Het aantal plaatsen is ook hier beperkt omwille van de coronamaatregelen.

Ook bij Koning Ezel is er opnieuw muziek.  Daar staan vandaag De Balkende Ezels op.  Voor wie dat niets zegt, De Balkende Ezels is een gelegenheidsgroepje met Rudy Van Den Nest, Steven en Lieven D’Hondt en Katrien De Lombaert.  Samen brengen ze Nederlandstalige nummers om heerlijk mee te brullen.  Jammer maar helaas, dit concert is al een aantal weken uitverkocht.

Tot slot: bij de scouts en gidsen Lede is het tijd voor de jaarlijkse overgang..  Het gebeuren start daar om 12u30.  Voor details ivm de praktische organisatie verwijs ik graag naar het evenement op Facebook (https://www.facebook.com/events/315253603136369/)

Zondag 27 september

Op zondag is het de beurt aan KSA St. Gerolf & Chiro Nele Lede om een nieuw werkjaar te starten.  Hun Bondsdag gaat door op de terreinen van de KSA in de Blikstraat en start al om 10u00.  Hou er rekening mee dat ook hier specifieke afspraken gelden als gevolg van corona.  Meer details daarover vind je in het Facebook evenement (https://www.facebook.com/events/681514656048128/)

Bij de politie kan je voor de tweede dag op rij een bezoek brengen aan het nieuwe politiehuis aan de Hoogstraat.  Opnieuw zijn er rondleidingen voorzien van 10u00 tot 17u00.  Net zoals voor gisteren geldt helaas ook voor vandaag dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn.

Ook bij Koning Ezel gaan zondag de deuren al open om 10u00.  Tot 20u00 kan je in het café en zijn onmiddellijke omgeving voor een nieuwe kunstmarkt.  Net zoals vorig jaar zullen ook dit jaar een heel aantal verschillende kunstenaars hun werk tonen en verkopen.

Om 16u00 is er op dezelfde locatie ook muziek.   Tot 18u00 kan je er gaan genieten van een groot aantal Golden Oldies gebracht door Hotel Belvédère.  Voor wie hen niet kent: hotel Belvédère, dat zijn 10 jongelui met minstens Leedse roots die nooit teleurstellen op een podium!

Ook in café De Stube is er opnieuw muziek.  Vanaf 17u00 kan je er gaan luisteren en kijken naar de Leedse straatmuzikanten.  Om 19u00 worden zij afgelost door Eclectic Ox.  Dat het opnieuw een gezellig feestje wordt, hoef ik jullie waarschijnlijk niet te vertellen.  Wie er bij wil zijn, houdt er best rekening mee dat ook op zondag het aantal plaatsen beperkt is.

Fijn weekend.

Meer lezen van Wat te doen in Lede?

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede