Menu Sluiten

Welkom in oktober.

wat te doen in lede weekend weekendoverzicht evenementen herfstDe herfst is nu echt helemaal ingezet en dat laat zich merken.   Niet alleen kregen we in de voorbije week stevig wat regen en wind te verwerken, de temperaturen namen ook een flinke duik en ook de verschillende evenementen krijgen stilaan een herfstig tintje.

De kermis ligt bovendien nog vers in het geheugen en dus nemen we dit weekend een iets rustigere start.

Vrijdag 2 oktober 2020

De herfstworkshop bij Bloemenatelier Vera in de Openveldstraat werd intussen verplaatst naar 14 oktober.  Interesse?  Dan neem je best even contact op want het aantal plaatsen is beperkt.

In sporthal De Ommegang is er vandaag zaalvoetbal.  Zaalvoetbalclub Real speelt er om 22u00 tegen Zijnekerkalm.

Vaste waarde Koning Ezel is er ook dit weekend opnieuw bij.  Je kan in de herberg in de kerkevijverstraat immers nog steeds het werk van cartoonist Leslie Saurus gaan bekijken.

Zaterdag 3 oktober 2020

De zaterdag begint dit weekend al zeer vroeg met een heuse traktatie voor natuurliefhebbers.  De dames van Best Pittig en Natuurgroep De Gemzen gaan immers al om 6u op pad voor een wandeling van ongeveer 7 km doorheen groen Lede.  Het vertrekpunt voor deze herfstwandeling is het scoutslokaal aan de Impse Dam.  Na de wandeling wacht de stappers nog een heerlijk ontbijt midden in de natuur.  Vooraf inschrijven is verplicht.

De eerste zaterdag van een nieuwe maand, dat is ook het moment voor een nieuw speelmoment voor zowel kinderen als hun ouders.  Vanaf 10u00 kan je hiervoor terecht op de speelplaats van de vrije kleuterschool Morgenster, Kluisberg 1 in Lede.

Om 15u00 is het tijd voor voetbal op de terreinen van KVC Jong Lede aan de Ommeganglaan.  FC Melkenbeeck speelt er tegen FC Joso.  De wedstrijd loopt af rond 16u45.

En je kan ook opnieuw naar Koning Ezel deze zaterdag.  Voor cartoonist Leslie Saurus kan dat al vanaf 15u00 maar voor muziekliefhebbers is er Donder in ’t Hooi vanaf 20u15. Verwacht je aan een stevige portie Europese eigenzinnige folk met de nadruk op Vlaamse, Ierse en Keltische muziek.  Zoals zo vaak vandaag de dag is ook hier weer reservatie nodig.

Zondag 4 oktober 2020

Op zondag is er nog meer muziek.

In Koning Ezel staat vandaag gelegenheidsgroep De Balkende Ezels opnieuw op de planken.  Rudy Van Den Nest, Lieven & Steven D’Hondt en Katrien De Lombaert zorgen net zoals vorige week voor een heerlijk sfeervol gebeuren met alleen maar Nederlandstalige nummers om gezellig mee te brullen.  Om 15u00 gaat het concert van start.  De laatste noten worden gespeeld rond 18u30.  Reservatie is verplicht.

In GC De Volkskring is er theater.  Joachim Baeyens van de Academie mag er vanaf 15u00 zijn theatershow Nachtman voorstellen aan het grote publiek.  Jelle De Smet zorgt voor een muzikaal intermezzo op gitaar.  Houd er rekening mee dat ook hier het aantal plaatsen beperkt is.

Fijn weekend Lede!

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Meer nieuws van wat te doen in Lede?

Al nieuwsgierig naar volgend weekend?  Luister nu zondag naar Radio Lede tussen 11u00 en 12u00

Meer evenementen in Lede?