herfst wandelen wandeling wat te doen Lede weekend vrijdag zaterdag zondag

Wat te doen dit weekend?  Kermis in Impe bv.

De laatste kermis van 2020

wat te doen weekend kermis Lede vrijdag zaterdag zondagJawel.  Dit weekend, op vrijdag, zaterdag en zondag is het kermisin Impe en die gaat wel degelijk door.  Met de nodige beperkingen uiteraard.  Een geheim zijn ze niet meer: geen fuiven, niet dansen… Maar er kan dus wel degelijk nog een en ander!  Zelfs nu nog, na de verstrenging van de maatregelen.

Update corona

We mogen nog steeds op café.  We mogen ook met vrienden op café.  Weet wel dat er niet meer dan vier mensen aan één tafeltje mogen zitten.  Ben je met een grotere groep?  Dan verdelen jullie je toch gewoon over verschillende tafeltjes.  Binnen of buiten maakt geen verschil.

Nog nieuw vanaf vrijdag zeven oktober: de cafés gaan dicht om 23u00.  Twee uur vroeger dan voordien dus.  Je gaat dus best al wat vroeger iets drinken.

Het kan dus allemaal nog wel.  Hou er wel rekening mee dat ook de regels over het aantal nauwe contacten dat je mag hebben verstrengd zijn.  België kleurt ook steeds roder.  Extra aandacht besteden aan de regels rond social distancing en mondmaskers is dus zeker geen overbodige luxe.

Vrijdag 9 oktober 2020

De opener dit weekend?   Dat is de taartenslag van VBS ’t Wimpelke in Impe.  Wie voor 1 oktober een taart bestelde, kan die vrijdag om 15u30 gaan afhalen in het schooltje op Impedorp en daarmee is dan meteen ook het startschot gegeven voor de jaarlijkse kermis.  Ga nadien zeker nog eens langs in één van de cafés of breng een bezoekje aan een van de aanwezige kermiskramen.

In Lede zelf is er deze vrijdag aandacht voor taal.  Je kan in de bibliotheek immers deelnemen aan De Schrijfwijzen, het Groot Dictee heruitgevonden.  Geen saai dictee in de klassieke zin van het woord deze keer, wel een leuk en laagdrempelig taalspel. Of hoe een dictee toch nog plezant kan zijn.  Het gebeuren start daar om 20u00.  Vooraf inschrijven was de boodschap.

Er is ook opnieuw theater.  Voor het eerst sinds maart.  Vzw ’t Initiatief haalde Toneelatelier Aalst naar Lede met hun stuk Met’nienen.  De voorstelling gaat door in GC De Volkskring en start om 20u00 maar is helaas uitverkocht.

Voor muziek kan je ook deze week opnieuw naar Koning Ezel in de kerkevijverstraat.   Vanaf 20u15 vergasten H.T. Roberts en Pascale Michiels je daar op een avondje blues.  Het concert loopt af rond 22u15.

Zaterdag 10 oktober 2020

Zaterdag staat in het teken van wandelen.  Met Natuurgroep De Gemzen bv.  Zij organiseren vandaag een wandelevenement in het ontmoetingscentrum in Wanzele (Watermolenstraat 11).  De echte sportievelingen kunnen er om 9u00 al vertrekken voor een tocht van 30km.  Iets minder geoefend?  Om 10u30 kan je aansluiten voor een wandeling van 18km.  Om 14u00 tot slot, begint nog een laatste groep aan zijn wandeling.  Deelnemers aan deze groep krijgen 8km voor de kiezen.  Vooraf inschrijven is ook voor deze activiteit verplicht.

In Impe gaat de kermis ook op zaterdag nog door en speciaal voor de gelegenheid koos de Landelijke Gilde Lede voor Impe als startplaats voor de jaarlijkse lichtjeswandeling.  Omwille van corona is er geen vrij vertrek.  Wie inschrijft, krijgt van de organisatie een eigen vertrekuur.  Om 19u00 vertrekken de eerste wandelaars aan Café De Oude Mol op Impedorp.  Daarna vertrekt er elke 20 minuten een nieuwe groep tot 21u00.

Nog deze zaterdag: Cartoonist Leslie Saurus in Herberg Koning Ezel en KVC Jong Lede speelt in Lokeren tegen SC Lokeren-Temse in het kader van de beker van België.

Zondag 11 oktober 2020

Krijg je maar niet genoeg van het wandelen?  Dan is de wandeling van Natuurpunt Lede deze zondag zeker een aanrader.  Zij trekken deze zondag naar Buggenhoutbos voor een herfst- en paddenstoelenwandeling.  Afspraak ter plaatse om 14u00, de terugkeer naar Lede is voorzien rond 16u30.  Meer informatie is hier beschikbaar en bij de mensen van natuurpunt Lede.  Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Een heel ander verhaal in Den Bonten Os in de molenbergstraat deze zondag.  Om 12u00 mag Kleurblik daar het startschot geven voor een gezellige namiddag.  Voor wie hen niet kent: dit muzikale duo brengt “eigen Nederlandstalige nummers met hier en daar een duister randje”.  Reserveren is verplicht.

Aansluitend op het concert, vanaf 14u00 is dat, kan je er terecht voor de eerste rommelmarkt sinds maart.  Tot 19u00 kan je in de tuin van het café nog eens heerlijk gaan snuisteren in oude spullen allerhande.  Als dat niet lang geleden is.

Hou er wel rekening mee dat tijdens het concert en op de rommelmarkt mondmaskers verplicht zijn.

Meer details over de vermelde evenementen?

Meer van wat te doen in Lede?

Alvast nieuwsgierig naar volgend weekend?  Luister nu zondag naar Radio Lede tussen 11u00 en 12u00.

Fijn weekend!

 

Koen De Smet @ wat te doen in Lede

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *