wat te doen Lede Wat te doen in de herfst wat te doen dit weekend wat te doen vandaag

Wat te doen dit weekend?  In Lede?

Vlaanderens mooiste op flitsbezoek in Lede*!

wat te doen Lede Wat te doen in de herfst wat te doen dit weekend wat te doen vandaagEn toch is dat geen feest.  Integendeel zelfs.  De boodschap is vrij duidelijk: blijf vooral thuis om De Ronde van Vlaanderen te volgen.  In de huidige context is dat misschien ook het enige juiste idee.

Je kan er immers niet naast kijken: corona slaat wild om zich heen.  Het aantal besmettingen stijgt sterk.  De cijfers zijn elke dag zo mogelijk nog indrukwekkender dan de dag voordien.  Maatregelen die vandaag ingaan, worden bijna onmiddellijk gevolgd door gesprekken over nog verdere maatregelen…. Het houdt maar niet op.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.  Laat ons hopen dat de kat intussen inderdaad in het nauw zit.

En toch blijven we niet bij de pakken zitten in Lede!  Zelfs in tijden van corona, zelfs zonder de Ronde, valt er ook dit weekend opnieuw een en ander te beleven.

Wat te doen op vrijdag 16 oktober?

Een glaasje gaan drinken misschien?   Alle cafés zijn open tot 23u00.  De boodschap is echter ook hier duidelijk: wees voorzichtig!  Volg de regels en wees kritisch. Voor jezelf, de cafébaas en de andere klanten.  Iets niet ok volgens jou? Kies dan voor een andere zaak.

In herberg Koning Ezel krijg je bij dat glas een streepje muziek cadeau, tenminste toch als je gereserveerd hebt.  Let wel: het aangekondigde concert van Lies en Jeroen gaat niet door.  In de plaats daarvan kan je er vanaf 20u00 live een repetitie van Pedro Drieghe & William Minnaert gaan bijwonen.  Voor een zeer beperkt publiek!  Slechts 18 mensen mogen zich verheugen op een avondje Iers/Keltische muziek.  Snel reserveren is de boodschap dus!

Op dezelfde plaats is er uiteraard ook nog steeds de tentoonstelling van cartoonist Leslie Saurus.  Wie zin heeft om een kijkje te gaan nemen op vrijdag doet dat best voor het concert.

Weekendplannen voor zaterdag 17 oktober?

Smalle doorsteekjes, voetwegen… Op zaterdag staan ze allemaal extra in de kijker want het is de Dag van de Trage Wegen.  Als dat geen mooi excuus is voor een heerlijke herfstwandeling…  In Lede doen we iets extra deze keer: in Impe wordt immers de officiële trage wegenkaart van onze gemeente voorgesteld.   Wie er bij wil zijn, schrijft zich in via peter.govaert@lede.be.   Het officiële gedeelte start om 14u00.  Daarna volgt nog een begeleide wandeling langs trage wegen in Lede.

Op het SMC in Lede vindt zaterdag het afhaalmoment plaats voor de biermandenverkoop ten voordele van de 100 dagenviering in 2021.  Wie een mand bestelde voor 14 oktober, kan die tussen 17u00 en 21u00 afhalen op school in de Bellaertstraat 11.

De dag van de Ronde!  Zondag 18 oktober

De Ronde Wat te doen op zondagHet is zover.  De Ronde van Vlaanderen trekt door Lede*.  Gaan kijken wordt afgeraden.  Zak je toch af naar het centrum van Lede?  Hou dan zeker rekening met de geldende corona-regels en met de extra regels n.a.v. de doortocht van De Ronde (mondmaskers verplicht langs het parcours)!  Politiecontrole is niet uitgesloten. (Alle details over de geldende extra veiligheidsmaatregelen vind je hier)

Weet ook dat de Ronde van Vlaanderen ook de komende twee jaar nog door Lede zal trekken en dat zo’n doortocht amper een paar minuutjes duurt.

Moet je deze zondag rond middag de weg op?  Hou dan rekening met verkeershinder op en langs het parcours.

Wie een pasta bestelde bij LKV Goedemor en die wil gaan afhalen in Impe houdt hier dus best rekening mee.  Het take away pastafestijn van de carnavalgroep start om 10u00 in het Ontmoetingcentrum in de Essestraat 4 in Impe.  Afhalen kan tot 14u00.  Je kan dus perfect voor of na de doortocht van De Ronde gaan afhalen.

Een aperitiefje voor de pasta?  Dat kan bv. in Koning Ezel in de Kerkevijverstraat.  Om 11u00 start daar een aperitiefconcert met onze eigen Rein Bauwens en Felix Capon.  Tot 12u30 zorgen zij samen voor soul & jazzy getinte muziek.  Ideaal om weg te dromen bij het aperitief dus!

Geniet ervan & alvast een fijn en vooral veilig weekend!

 

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

*Alle informatie omtrent De Ronde van Vlaanderen in dit overzicht is gebaseerd op de informatie die vandaag beschikbare informatie.  Last minute updates en wijzigingen zijn steeds mogelijk!

Meer lezen van Wat te doen in Lede?

Op zoek naar een evenement op een specifieke datum?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *