cafés evenementen wat te doen

Cafés gesloten, evenementen geschrapt. Wat te doen?

En toch… Zelfs dit weekend!

wat te doen Lede weekendWat te doen dit weekend?  Cafés zijn opnieuw gesloten.  Restaurants mogen alleen alleen nog zorgen voor afhaalgerechten.  Tal van evenementen zijn geschrapt of uitgesteld.  Alcohol (ver)kopen na 20u00 is verboden en we moeten allemaal voor middernacht thuis zijn.

De nieuwe maatregelen zijn er niet naast.  Niet iedereen is het ermee eens en dat moet ook niet.  Het mag alleen wel duidelijk zijn dat ingrijpen noodzakelijk was.  De cijfers zijn immers ronduit hallucinant.  En dus passen we ons aan, hopend dat het niet nodig is dat onze vrijheid binnen enkele weken verder moet worden ingeperkt.

En toch… Zelfs dit weekend valt er nog wat te doen in Lede!

Vrijdag 23 oktober 2020, feestdag voor alle jeugdbewegingen!

Het is ‘Dag van de Jeugdbeweging’.  Een uitbundig feest zoals de voorbije jaren kan helaas niet.  Geen feestelijk vieruurtje in het park achter Huize Moens dit jaar dus.  En toch worden ook dit jaar alle jeugdbewegingen en hun leden extra in de kijker gezet!  Op de meest eenvoudige manier! De opdracht is duidelijk: Alle leden van een jeugdbeweging gaan op vrijdag in uniform naar school of naar het werk!  Laat jullie zien!

Ben je geen lid van een jeugdbeweging of heb je gewoon zin in de workshop bloemschikken?  Dan kan je op vrijdag naar Bloemenatelier Vera in de Openveldstraat.  Vanaf 14u00 gaat Vera, samen met een beperkt aantal deelnemers, aan de slag met kurk.  Wil je erbij zijn?  Dan neem je best even contact op met Bloemenatelier Vera voor meer details.

Zaterdag 24 oktober 2020?  Eetfestijnen 2.0 en meer…

We maakten er al eerder kennis mee: het eetfestijn 2.0.  Ter plaatse eten is niet langer gebruikelijk.  We halen onze maaltijd af (of laten ze thuis leveren) en eten ze op bij ons thuis.  Veilig in onze eigen bubbel.

Deze zaterdag zijn het FC Smetlede en KSA St Gerolf Lede die voor het eten zorgen.

Bij FC Smetlede staat alles in het teken van Halloween.  Dit evenement vervangt immers de traditionele Heksentocht in Smetlede.  Op het menu staan dan ook de bekende heksenbrij (pompoensoep) en griezelsnotslingers met rode saus (spaghetti).  Bestellen kan niet meer.  Afhalen doe je op zaterdag tussen 10u00 en 15u00.

KSA St Gerolf Lede organiseert zijn jaarlijkse Banchetto Italiano.  Ook hier is de bestelperiode intussen afgesloten.  Heb je besteld dan kan je zaterdag genieten van een heerlijk bord dampende pasta met een of meerdere overheerlijke sauzen.  Afhalen doe je op de terreinen van de KSA in de Blikstraat vanaf 16u00.

Maar er is ook meer… De Gemeente Lede onthult vandaag plechtig de geboorteboom van 2019 en deze keer werd die geplant in Papegem.  Dit evenement is helaas alleen toegankelijk op uitnodiging.

En de gemeente gaat dit weekend ook opruimen samen met een pak vrijwilligers.  Om 13u00 en 13u30 vertrekken verschillende groepjes op een heel aantal plaatsen in Groot Lede voor een opruimtocht langs verschillende wandelpaden en straten.  Inschrijven kan via milieu@Lede.be.

Zondag 25 oktober 2020, topdag voor een herfstwandeling!

Er wordt mooi weer voorspeld.  De bomen hebben een prachtige herfsttooi gekregen.  Ideaal voor een deugddoende herfstwandeling dus.

Natuurgroep De Gemzen houdt wel van een stevige tocht en stapt vandaag 22km in de sporen van de echte Flandriens.  Om 9u00 start de tocht aan de kerk van Leupegem bij Oudenaarde.   Inschrijven is verplicht (degemzen@gmail.com).

En je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een van de vele wandelingen in Lede te stappen.  Je kan een overzichtje vinden via deze link.  Of je kan zelf een tocht uitstippelen bv. door gebruik te maken van de nieuwe Trage Wegen Kaart van Lede (verkrijgbaar op het gemeentehuis aan de prijs van €2,50).

Fijn weekend!

 

Meer nieuws van Wat te doen in Lede?

Op zoek naar een evenement voor een specifieke dag?

Op zoek naar inspiratie voor een toffe herfst?

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *