kerst 2020 coronaproof wat te doen vrienden

Kerst 2020. Met vrienden? Dat kan! Coronaproof!

Kerst 2020?  Een bijzonder feest!

Het was al een tijdje duidelijk: Kerstmis 2020 wordt geen kerst als alle andere.  Dit jaar geen kerstmarkten of andere evenementen, geen uitgebreid feest met de hele familie…  En toch hoeft het allemaal geen saaie bedoening te worden.   “Anders” hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat alles in het water valt, dat Kerstmis geen feest mag zijn.  Integendeel!  En het kan zelfs met vrienden!  Coronaproof!

7 manieren om van Kerst 2020 een topfeest te maken.  Met vrienden!

Knutsel je eigen kerstversiering!

kerst 2020 wat te doen coronaGeen Kerstmis zonder mooi gedecoreerd huis.  Het begint uiteraard al bij een kerstboom.  Kiezen jullie voor een echte of een namaak?  Hebben jullie er misschien al over nagedacht om zelf voor een alternatief te zorgen?  Er zijn tal van zelfgemaakte voorbeelden.  Inspiratie nodig? Check zeker ons inspiratiebord op Pinterest! (Je vindt het hier)

Je vindt er trouwens ook een pak andere tips en suggesties voor kerstknutselwerk.  Van een prachtig bloemstuk voor op de feesttafel, over zelfgebreide kerstsokken voor aan de schoorsteen, werkjes ideaal voor kids…   Ga samen aan de slag met hele gezin!  Gegarandeerd fun voor iedereen!

Extra fun & plezier?  Verras eens een familielid, vriend, kennis, buur… met zelfgeknutselde kerstversiering!

Aperitief met zijn allen?

kerstmis 2020 aperitief videocall Een feestmaal?  Daar hoort een uitgebreid aperitief bij.  Organiseer een videocall of online-meeting met een aantal mensen en drink je aperitief voor het scherm.  De hapjes?  Daar zorg je zelf voor of beter nog… Jullie zorgen er samen voor.  Coronaproof!  Iedereen zorgt zelf voor een hapje en levert dat vooraf netjes af bij de anderen.  Zo hebben jullie allemaal dezelfde aperitiefhapjes en kan je ook nog gezellig kletsen over bv. de recepten.  Alsof jullie gewoon samen aan dezelfde tafel zitten!

Kiezen jullie ook voor een verrassend kerstmenu?

Hebben jullie al eens nagedacht over het menu?  Koken jullie zelf?  Of halen jullie een heerlijke maaltijd af bij één van de vele zaken die dit jaar zorgen voor een heerlijk feestmenu?   Is het menu ook bij jullie altijd weer een moeilijke keuze?  Hebben jullie er al eens over nagedacht dat het ook anders kan?

Kerstmenu kerst 2020 KerstmisHet is al een beetje een klassieker: je spreekt met een aantal gezinnen/mensen af en maakt elk één gerecht.  Je verdeelt het netjes in porties en gaat afleveren bij de anderen.  Hou er wel rekening mee dat een en ander nog moet kunnen worden opgewarmd (indien nodig).

Je zou zelfs nog verder kunnen gaan: Je maakt de groep wat groter en laat het toeval meespelen.  Het doel?  Iedereen eet een heus verrassingsmenu!  Niemand eet een gerecht dat hij of zij zelf klaargemaakt heeft.

Zelf koken met het hele gezin en toch een verrassingsmenu eten?  Da’s het beste van twee werelden!  Plezier gegarandeerd!

Een streepje muziek?

Een feestmaal?  Daar hoort muziek bij!  Maak samen met een paar familieleden, vrienden, kennissen een gezamenlijke playlist aan met jullie favoriete nummers.  Luister er allemaal tegelijk naar op kerstavond, iedereen vanuit zijn of haar eigen kot.  Leuke sfeer, extra gezelligheid, reden om ook al eens een extra berichtje over en weer te laten gaan in een groepschat…  Zo vier je de kerst toch een beetje samen.

Tijd voor de cadeautjes!  Wie is jouw kerstman dit jaar?

kerstcadeautjes secret santa wat te doenCadeautjes kopen en vooral geven.  Heerlijk!  Het ligt allemaal wat minder voor de hand dit jaar maar het kan wel.  Spreek af met een groep familieleden, vrienden… Laat het lot beslissen wie voor wie een cadeau koopt.  Hoe?  Je kan natuurlijk zelf een systeem op poten zetten maar er zijn ook een aantal tools beschikbaar online.  Ikzelf vond o.a. Secret Santa Online geschenkuitwisselings organizer! (secretsantaorganizer.com) & Over namen trekken (drawnames.be) maar er zijn er allicht nog een heel pak andere.

Het cadeautje zelf zet je op een afgesproken tijdstip op de drempel bij de ontvanger.  Helemaal coronaproof!

De cadeautjes openmaken doe je allemaal samen in een videocall of meeting via Skype, Teams, Zoom of een andere tool waarmee je kan videobellen.  Gezelligheid troef!

Toevallig zin in een spelletje?

Gezelschapsspelletjes spelen is altijd leuk maar wisten jullie dat van een heel aantal van die spelletjes ook online varianten bestaan?   Zo kan je ook spelletjes spelen met je vrienden zonder dat jullie ook fysiek rond dezelfde tafel zitten.   Gezelligheid troef!  Net zoals anders!   En dat is al helemaal zo als jullie zorgen voor een videocall of online-meeting.  Suggesties nodig?

Van manillen tot kwissen: 15 spelletjes om samen online te spelen | VRT NWS: nieuws

Deze spellen kun je op afstand spelen met je vrienden en familie

Toch liever een spel dat je niet online terugvindt?  Dat kan. Al ligt het minder voor de hand.  Zorg ervoor dat het gekozen spel op alle locaties voorhanden is en speel gewoon samen.  Nadeel is wel dat je ook de zetten van de anderen moet bijhouden om goed te kunnen volgen.

Een klassieke kerstfilm dit jaar?  Of toch liever iets anders?

Gewoon TV kijken, het is natuurlijk niet de meest sociale activiteit maar hebben jullie er al eens aan gedacht om films uit te wisselen?  Spreek af met een aantal gezinnen en bekijk voor een keertje niet jullie eigen favoriete (kerst)film maar die van een of meerdere van de andere gezinnen.  Gebruik desnoods een van de eerder genoemde tools en laat het lot beslissen.

Het levert jullie gegarandeerd een pak leuke gespreksstof op voor een videocall.

Geniet van een heerlijke kerst!

 

Koen De Smet @ wat te doen in Lede

Meer lezen van Wat te doen in Lede?  Dat kan!

Meer tips van Wat te doen in Lede? Je vindt ze hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *