jaaroverzicht 2020 wat te doen in Lede

2020 in Lede? Een overzicht! – Lede bruist. Ook nu!

Een jaar om zo snel mogelijk te vergeten?  Niet in Lede!

Een jaaroverzicht van 2020 in Lede?  Van Wat te doen in Lede?  Over het coronajaar? Dat jaar waarin zoveel evenementen werden geannuleerd, waarin cafés en restaurants moesten sluiten, …

En toch… ook over 2020 valt er best wel een en ander te vertellen.  Zelfs in 2020 bruiste Lede van leven.  Ondanks alles.

Vaste waarden in 2020

Het zal jullie misschien verbazen maar een aantal vaste waarden zijn in 2020 effectief nog doorgegaan.

Januari en februari zagen er zelfs nog helemaal normaal uit.  De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Markt ging gewoon door.  We hadden nog tal van concerten, eetfestijnen en zelfs fuiven.

Daarna zag het er allemaal net ietsje anders uit maar ondanks alle beperkingen was de zomer nog rijkgevuld.  En, laat ons vooral niet vergeten dat ook de meeste van onze kermissen zijn doorgegaan (in gewijzigde vorm); enkel Papegem en Oordegem konden uiteindelijk niet genieten van hun eigen kermis.

Het jaar van de nieuwigheden

Jawel.  2020 was een bijzonder jaar voor Lede.  En nee, dan heb ik het niet over corona.  2020 was een jaar van bijzonder veel nieuwigheden.

In februari maakten we bv. voor het eerst kennis met Devonport, een nieuwe groep met onder andere Jan Brantegem.   En we leerden dit jaar ook de Balkende Ezels kennen, een gelegenheidsgroep met Rudy Van Den Nest, Lieven en Steven D’Hondt en Katrien De Lombaert.

2020 was ook het eerste jaar van ons nieuwe jeugdhuis: Bidong werd geboren op zondag 9 februari.

Voor het eerst waren er terrasjes op en rond de markt in Lede.  Corona heeft er voor gezorgd dat we er misschien net iets minder kunnen van genieten hebben maar het was in elk geval een leuke nieuwigheid.  Speciaal voor de zomer kregen we er zelfs nog een aantal extra Leedse zomerterrassen bij!

We maakten kennis met het concept van de pop-up cinema.  De voorstellingen gingen uiteindelijk niet door maar het was in elk geval wel een leuk en vooral nieuw idee!  In 2021 wel?

Verder nieuw dit jaar?  We leerden dat eetfestijnen ook anders kunnen.  Met afhaalpakketten.  Een Quiz kan ook zomaar online.

Bewegen, bewegen, bewegen!

Het zal jullie allicht niet verbazen maar we hebben met zijn allen ook veel meer tijd genomen om te bewegen.  Het sporten zelf lag misschien minder voor de hand in bepaalde gevallen maar we zijn in elk geval niet bij de pakken blijven zitten.

wandelen We ontdekten dit jaar massaal onze eigen gemeente.  Lede werd zonder meer dé populairste wandelbestemming van de Ledenaar.  We trokken massaal het veld en de natuur in!  Binnen onze bubbel of met een zeer beperkt aantal vrienden maar we deden het wel.

 

En we gingen ook fietsen!  Ook al in Lede!

Hebben jullie ook zoveel prachtige nieuwe plekjes ontdekt?  Hebben jullie ook met soms stijgende verbazing de schitterende foto’s van al die wandelaars en fietsers bekeken?

Afsluiting van 2020 in mineur?

Misschien.  We waren inderdaad wel allemaal liever naar de Sterdagen kunnen gaan.  We hadden liever live kunnen genieten van het hele gebeuren.  Wie heeft in december niet enigszins nostalgisch teruggedacht aan de vele kerstige drankjes en hapjes van vorig jaar?  De verzoekjes op Radio Lede?

sterconcert kerstmis
Het concert herbekijken? Klik op de afbeelding!

Het Sterconcert dat we cadeau kregen van de Cultuurraad, de cultuurdienst, Radio Lede en de Verenigde Wanzeelse Kineasten was een zeer gesmaakt alternatief.

Zeg nu zelf, als we dit allemaal kunnen in tijden van corona, wat een geweldig 2021 staat ons dan te wachten!   Ik kijk er in elk geval al naar uit!  Jullie ook?

Lees nu ook wat 2020 betekende voor Wat te doen in Lede!

 

Koen De Smet @ wat te doen in Lede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *