wat een jaar wat te doen in lede 2020

Wat te doen in Lede in 2020? Wat een jaar!

2020. Jaar van verrassingen!

Wat een jaar!  Bijna alle evenementen geschrapt, de cafés dicht, geen eetfestijnen of kwissen meer, …  Dan kan je natuurlijk ook geen evenementen delen en het welbekende weekendoverzicht … ? Dat had natuurlijk geen enkele zin meer.

Het weekendoverzicht verdween dus.  Tot twee keer toe en met het overzicht verdween ook de vaste rubriek op Radio Lede.  Tijdelijk.  Van zodra het enigszins kan, nemen we dat uiteraard opnieuw op.

En toch… Dit jaar was niet alleen kommer en kwel.

“2020 was vooral een jaar van nieuwigheden voor Wat te doen in Lede.”

Het jaar van www.wattedoeninlede.be

Het eerste verhaal dat ik publiceerde was Corona – Wat nog wel kan! – Wat te doen in Lede.  Ik wilde er vooral mee benadrukken dat er ondanks de toenmalige regels nog altijd heel veel mogelijk was.  

Wandelen Lede Sindsdien zijn tal van verhalen en overzichten gevolgd.  Zo kwam er al gauw een overzicht van alle Leedse wandelpaden, besteedde ik aandacht aan de vele steunacties voor de horeca, Buitenspeeldag, …

Zin om ze allemaal eens even opnieuw te overlopen?  Check dan nu Blog – Wat te doen in Lede

Wat te doen in Lede – Pinterest

wat te doen in lede pinterest jaarIn april startte ik met Pinterest.  De bedoeling?  Zorgen voor een zo breed mogelijk aanbod aan nuttige en minder nuttige ideeën om de corona-tijd zo aangenaam mogelijk te maken.

Hoe het toen allemaal begon, ontdek je via Nieuw – Wat te doen in Lede nu ook actief op Pinterest – Wat te doen in Lede.  Wil je een meer up-to-date overzicht?  Check dan zeker https://www.pinterest.com/WattedoeninLede/ en laat jullie verrassen!

En op Facebook en Instagram?

Het verhaal ging gewoon door met weekendoverzichten wanneer mogelijk, met evenementen voor zover er waren en vooral met tal van nieuwe initiatieven.  Een overzicht!

Een voorjaar om U tegen te zeggen!

eten afhalen Lede Begin april verscheen bv. voor het eerst een nieuw overzicht: een overzicht van de horecazaken die ook afhaalmaaltijden voorzagen.  Dat overzicht is intussen aan zijn zevende editie toe.

foto Lede wandelen jaar

Eind april deed ik een oproep aan alle wandelaars en fietsers om foto’s te delen.  Jullie reageerden massaal.

Het werd een rijke verzameling bijzondere plekken en beelden.  De meeste vind je vandaag nog op onze website terug.  Een heel aantal van die foto’s verschenen ook op Instagram onder de noemer “Ook dit is Lede”, een reeks die wel gesmaakt werd.

Acht juni.  Een maandag.  De eerste dag dat onze cafés en restaurants opnieuw open mochten.  Wat te doen in Lede riep de dag ervoor uit tot “delaatstedagvandelegestoelen”.  Het werd een succes in Lede en ook daarbuiten werd de actie opgepikt.  Wisten jullie dat bv. ook een Leuvens restaurant mee op de kar sprong?

Throwback Thursday Lede evenementen wat een jaarNog in juni?  Een terugblik op evenementen uit 2019.  De reeks liep tot eind december en schonk aandacht aan een heel aantal evenementen.  Het zette tegelijk ook even onze verenigingen en andere organisatoren in de kijker.

En de zomer?

De hele zomer lang deelden we massa’s tips voor evenementen, bijzondere initiatieven, tips voor een vakantie bij je thuis en nog zoveel meer.  Afsluiten deden we met een wedstrijd in samenwerking met Radio Lede.  Samen gingen we op zoek naar het beste terrasje van Lede.

2 jaar evenementen en zoveel meer!

Happy birthday 2 jaar wat te doen in lede

Happy birthday Wat te doen in Lede!  Twee jaar al is Wat te doen er voor jullie en dat hebben we vanaf september uitgebreid gevierd.  In onze eigen bubbel en in alle veiligheid.  Er kwam een verjaardagslogo en tien weken lang keken we terug naar een aantal mijlpalen uit de eerste twee jaar.

Het werd het begin van een heerlijk najaar.   Met tal van heerlijke herfsttips, aandacht voor onze middenstanders, en jawel, zelfs een paar evenementen in december.

Kortom, 2020 was een ondanks alles toch wel een geweldig jaar!  Ik zal het in elk geval niet snel vergeten!  Dank jullie wel voor al jullie reacties, hulp en nog zoveel meer!  Fijn dat jullie er waren in 2020!

En 2021?  Ik ga in elk geval door.  Met meer van hetzelfde maar ook met meer nieuwe initiatieven en ideeën.  Blijf ons verhaal volgen op Facebook, Instagram, Pinterest en natuurlijk onze website en kom er als eerste alles over te weten!

Volg je ons verhaal nog niet?

Like ons op Wat te doen in Lede | Facebook

Volg ons via @wattedoeninlede • Instagram-foto’s en -video’s

Volg ons op Pinterest

Ken je ons verhaal nog niet maar ben je wel nieuwsgierig naar al het bovenstaande?  Lees er alles over via Blog – Wat te doen in Lede

Tot binnenkort!

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *