gemzenpad

Zes nieuwe wandelingen in Lede

Maak kennis met het Gemzenpad!

Gemzen Lede wandelingKennen jullie natuurgroep De Gemzen?  Al meer dan 40 jaar zetten zij zich in voor de Leedse natuur en bovendien maken de leden van de groep ook regelmatig wandelingen en fietstochten.  Ze doen dat in Lede maar ook daarbuiten, steevast in de natuur en bij voorkeur over onverharde wegen en paden.

Een eigen wandelpad?  Dat hadden ze nog niet.  Tot vandaag!

Het Gemzenpad: 6 nieuwe bewegwijzerde wandelingen in Lede.

De mensen van De Gemzen houden van stappen en dat blijkt ook.

wandeling wegwijzer Gemzen Lede

Het Gemzenpad bestaat uit zes verschillende wandelingen doorheen Lede en zijn deelgemeenten.  Ze zijn bewegwijzerd met rechthoekige houten bordjes met daarop het logo van De Gemzen en een duidelijke richtingaanduiding.

De kortste wandeling is 10 km lang, de langste 30 km.  Alle wandelingen kunnen op één of meerdere plekken worden ingekort, zonder dat ze daarom minder mooi of aangenaam worden. 

De ronde van Lede – 30 km

Je stapt rondom Lede door de verschillende gemeenten en dat grotendeels langs onverharde wegen. Stevig schoeisel bij natte weersomstandigheden is daarom aangeraden.

“Ontdek Lede met al zijn deelgemeenten langs onverharde paadjes, vergezichten en landelijke rust.”

Starten doe je aan het lokaal van De Gemzen (Kerkevijverstraat 91 te Lede) maar je kan er ookGemzenpad wandelen Lede voor kiezen te starten op Smetlededorp of aan sportcomplex De Ommegang.

Meer informatie? de RONDE van LEDE | www.gemzen.be

Lede Royal – 23,5km

Ontdek Lede en zijn deelgemeenten langs trage wegen en ongeziene paadjes. Als je geluk hebt, spot je enkele zwevende roofvogels boven je hoofd of de grazende galloway Froufrou tijdens het wandelen.

“In deze wandeling geniet je van de verschillende landschappen die Lede te bieden heeft. Bos, landbouw of kouter, deze wandeling heeft ze allemaal.”

Opnieuw is Kerkevijverstraat 91 in Lede de officiële startplaats van de wandeling.  Net zoals voor De Ronde van Lede hierboven, kan je er ook voor kiezen om te starten op Smetlededorp of aan sportcomplex De Ommegang.

Meer informatie? LEDE royal | www.gemzen.be

Ongerekend Lede – 20km

gemzenpad wandelgemeente LedeDeze wandeling strekt zich uit over de deelgemeenten van Lede en verbindt ze met nieuw te ontdekken paadjes, trage wegen en een echt vlonderpad. Wandel langs schilderachtige landschappen en ontdek de verschillende kapelletjes van Smetlede.

“De afwisseling tussen natuur en dorpskernen maakt van deze wandeling een unieke ervaring en schept verwondering.”

Starten doe je aan de Kerkevijverstraat 91 in Lede of op Smetlededorp.

Meer informatie?  ongerekend LEDE | www.gemzen.be

Veelzijdig Lede – 17km

“Wandel langsheen de natuurgebieden die Lede rijk is. De Geelstervallei met zijn knuppelpad en de Solegem, een brok natuur waar het elk seizoen genieten is van een gevarieerd (soms nat) landschap. Spot een vlechtheg van sleedoorn en ontdek het hoogste punt van Lede voorbij de Pijpweg, ideaal als je de zonsopgang wil beleven.”

Startplaats: Kerkevijverstraat 91 in Lede.  Je kan er echter ook voor kiezen te vertrekken aan sportcomplex De Ommegang of het station van Lede.

Meer informatie? veelzijdig LEDE | www.gemzen.be

Kwartet van Lede – 14 km

Ontdek vier van de deelgemeenten van Lede te voet.  Je wandelt van dorp naar dorp via trage wegen en onbekende paadjes.

“Ga op tocht en laat je verrassen door het landelijke karakter dat Lede en zijn deelgemeenten te bieden heeft.”

De startplaats van deze wandeling is aan het Gemzenlokaal dat je vindt aan de  Kerkevijverstraat 91 te Lede.  Starten op Smetlededorp is evengoed een optie.  Jij kiest.

Meer informatie? KWARTET van LEDE | www.gemzen.be

Ongezien Smetlede – 10 km

“Spot verschillende kleine kapelletjes tijdens het wandelen en ontdek het vlonderpad in de Vallei van de Serskampse beek, de habitat van de kamsalamander. Misschien kom je oog in oog te staan met een Zeboe die het gras kort wiedt.”

Het eerste bordje vind je op Smetlededorp aan café Roste Mon, meteen ook het startpunt van deze wandeling.  Gratis parkeren en een plek voor een drankje achteraf?  Da’s mooi meegenomen.

Meer informatie?  ongezien SMETLEDE | www.gemzen.be

Veel wandelplezier!

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Meer wandelplezier in Lede?
Lede – Da’s meer dan 100 km wandelplezier! – Wat te doen in Lede

Meer van Wat te doen in Lede?
Blog – Wat te doen in Lede

Bron: www.gemzen.be

2 Replies to “Zes nieuwe wandelingen in Lede”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *