Paasvakantie activiteiten Lede

Paasvakantie in Lede? Da’s een en al leven!

We hadden de paasvakantie graag anders gezien.  Wie droomde er niet in alle stilte van Pasen vieren met de hele familie?  Van een terrasje doen of een namiddagje gezellig shoppen?  Misschien keken jullie zelfs uit naar enkele evenementen?   Ik deed dat in elk geval wel, rekening houdend met een heel aantal beperkingen maar toch…

En toch… Lede leeft!  Ook vandaag!

Paasvakantie activiteiten LedeDe hele paasvakantie lang zijn er tal van activiteiten gepland.  Verveling in de paasvakantie?  Niet in Lede!

Ontdek hier 11 activiteiten om van jouw vakantie een toptijd te maken!

Bubbelfietsen

bubbelfietsen paasvakantie ledeZin in een fietstochtje met het hele gezin?  De Gezinsbond Lede stippelde een tocht uit van 9 km.  Deze route vertrekt aan de sporthal en loopt langs landelijke wegen over de markt terug naar Sporthal Ommegang.

Meer informatie?

https://lede.gezinsbond.be/activiteiten/bubbelfietsen-paasvakantie

Bubbelwandelen 10000 stappen

bubbelwandelen 10000 stappen LedeKennen jullie de 10000 stappen wandeling al?  Ze bestaat al enkele jaren en is exact 10000 stappen lang.  Het startpunt van deze wandeling is Sporthal Ommegang.  Speciaal voor de paasvakantie zet de Gezinsbond deze wandeling extra in de kijker.

Meer informatie?

https://www.lede.be/product.aspx?id=1273

Stoepkrijt Challenge

stoepkrijt paasvakantieVerras eens een wandelaar met een mooie tekening op je stoep!  Verwerk een leuke, positieve boodschap of verzin een opdracht.  Maak er een foto van en post die op de Facebook pagina van de Gezinsbond Lede.  Wil je er ook een prijs mee winnen?  Neem dan zeker ook een kijkje op www.familiefit.be

Meer informatie?

https://lede.gezinsbond.be/activiteiten/stoepkrijt-challenge

Bubbelwandelen Wandel- en speurbingo

bubbelwandelen bingo paasvakantieOmdat wandelen ook anders kan!  Door op zoek te gaan naar allerlei dingen bijvoorbeeld!  Druk je eigen bingo-kaart af en ga op zoek!

Meer informatie?

https://lede.gezinsbond.be/activiteiten/bubbel-wandel-speurbingo-0

Familiefit vijfkamp indoor

vijfkamp indoor familieEen activiteit die al wat langer loopt, van 1 maart om precies te zijn.  Ideaal voor een regendag!  Kies 5 activiteiten of spelletjes uit een lange lijst en maak er een wedstrijd van!  Wie wint bij jou thuis de gouden medaille?

Meer informatie?

https://lede.gezinsbond.be/activiteiten/bubbel-familie-fit-indoor-vijfkamp

Workshop op eigen houtje

workshop april gezinsbondVanaf 15 april kan je bij de Gezinsbond Lede een knutselpakket bestellen.  Het pakket werd samengesteld in samenwerking met Meander en is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Meer informatie?

https://lede.gezinsbond.be/activiteiten/workshop-op-eigen-houtje-kids

Paaseierenzoektocht

paasvakantie zoektocht kidsDe traditionele paaseierenworp van de Cultuurraad wordt dit jaar vervangen door een heuse paaszoektocht in het park van Mesen.  Download je deelnemingsformulier van de gemeentelijke website en ga op zoek naar alle gekleurde paaseieren in het park!  De tocht is bedoeld voor kinderen tot en met het vierde leerjaar.

Meer informatie?

https://www.lede.be/nieuwsdetail.aspx?id=4710

Paaspauze foto wandelzoektocht

wandelzoektocht smetlede paasvakantieDe Gezinsbond van Smetlede stippelde een wandelzoektocht uit door Smetlede.  Leer Smetlede kennen op deze tocht van ongeveer 5km en ga tegelijk op zoek naar de foto’s.  Wie weet win je wel een mooie prijs.

Meer informatie?

https://www.facebook.com/gezinsbondsmetlede/posts/3431648386935581

Wandel- en fietszoektocht BS De Kleine Prins

De kleine prins paasvakantieOok Basisschool De Kleine Prins zorgde voor een leuke zoektocht voor de paasvakantie.  Kies je voor een wandeling, dan heb je de keuze uit twee routes, 4,4km of 7,4km lang.  Toch liever de fiets?  Dan is je tochtje 12,0km lang.  Onderweg ga je op zoek naar een aantal verstopte zaken.  Vind je alles terug?  Dan maak je kans op een leuke prijs.

Meer informatie?

https://bsdekleineprins.be/events/wandel-en-fietszoektocht/

Wandel- en fietstocht Oudercomité Morgenster

Het oudercomité van VKS Morgenster laat zich niet onbetuigd en zorgde voor twee wandelingen en een fietstocht.  Je kan de routes terugvinden op de website van het oudercomité.

Meer informatie?

https://www.ocmorgenster.be/activiteiten/paaswandeling/

Foto wandelzoektocht Gezinsbond Wanzele

De Gezinsbond van Wanzele neemt je mee door een heerlijk stukje Wanzele.  De route is ongeveer 7km lang en brengt je langs tal van leuke plekjes.  Onderweg ga je op zoek naar de foto’s die je vindt op je deelnameformulier.

Meer informatie?

https://wanzele.gezinsbond.be/foto-wandelzoektocht

Geniet van een fijne paasvakantie!!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Meer van Wat te doen in Lede?

Meer wandelen in Lede?
Zes nieuwe wandelingen in Lede – Wat te doen in Lede

Lede – Da’s meer dan 100 km wandelplezier! – Wat te doen in Lede

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *