vaderdag

Hoe zorg je voor een onvergetelijke vaderdag?

8 Tips voor een heerlijk feest!

Hoe zorg je voor een onvergetelijke vaderdag ?  Met onze 8 tips voor een rijkgevulde dag misschien?

Zondag 13 juni 2021.  Zomers weer en… Vaderdag dus?  Wat zijn jullie plannen?  Hébben jullie plannen?  Zijn jullie misschien nog op zoek naar wat extra inspiratie?

Gewoon een cadeautje of toch net iets meer?

Tip 1

voetbal Lede supporterHet EK voetbal is net begonnen! Kijkt jouw vader ook met veel enthousiasme en interesse naar alle wedstrijden?  Misschien is het dan wel een goed idee om Vaderdag alvast te laten beginnen op zaterdag! Samen naar België – Rusland kijken en daarbij genieten van een hapje en een drankje?  Trek een Belgisch truitje aan, zorg voor supportershoeden, vlagjes, versier het huis en de avond wordt in elk geval een topper!

Tip 2

Klassieker maar zeker ook niet misplaatst.  Zorg voor een biermand met een aantal snacks.  Altijd leuk voor bij het voetbal.  In het andere geval is het hoe dan ook genieten van een lekker biertje.  Al eens gedacht aan onze eigen Leedse biertjes trouwens?  Het aanbod is groot.  Je vindt zeker iets naar je eigen smaak.  Het is eens iets anders dan een klassiek pintje of een speciaalbier van een grote brouwerij.  En je steunt er een lokale ondernemer mee.

De liefde van de man…

Tip 3

Elke dag begint met een lekker ontbijt.  Op vaderdag mag het al eens extra feestelijk zijn. Hebben jullie misschien een van de heerlijke ontbijtpakketten besteld die op verschillende plaatsen in Lede te krijgen waren?  Misschien nemen jullie zelfs deel aan de picknick op De Klaverlochting in Impe? Niet?  Dan vrees ik dat je zelf aan de slag moet.

Tip 4

We hebben een bijzonder jaar achter de rug.  Onze cafés en restaurants zijn maandenlang dicht geweest.  Vandaag ligt dat gelukkig allemaal achter ons.  Het kan opnieuw.  Vaderdag is misschien dé gelegenheid bij uitstek om eens extra genieten van onze herwonnen vrijheid.  M.a.w. het is het ideale excuus om uit eten te gaan!  Het hoeft zelfs helemaal geen vaderdagmenu te zijn.  Het gaat erom dat we er opnieuw kunnen van genieten.  Dat alleen is al een cadeau op zich!

Tip 5

Geen zin in restaurant? Of geen plek meer gevonden?  Misschien is deze dag dan de ideale gelegenheid om te gaan voor een heerlijke picknick.  Dat kan tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht of gewoon in je eigen tuin.  Het kan uitgebreid maar dat hoeft op zich niet.  Het gaat om de belevenis.  Niet?  En er wordt heerlijk weer voorspeld!

Bewegen en genieten…

Tip 6

wandelen ledeJullie deden het in het voorbije jaar misschien al ten overvloede maar toch… Wat denken jullie van een heerlijke wandeling?  Er zijn zeker nog plekjes in Lede die je nog niet gezien hebt.  Een terrasje onderweg is natuurlijk niet te versmaden.

Inspiratie nodig?
Lede – Da’s meer dan 100 km wandelplezier! – Wat te doen in Lede
Tip – Wat te doen in Lede stapt – Wat te doen in Lede
Zes nieuwe wandelingen in Lede – Wat te doen in Lede

Tip 7

Het hoeft natuurlijk niet altijd wandelen te zijn.  Een fietstochtje met het hele gezin is minstens even leuk.

Een streepje muziek?

Tip 8

Ja.  Ook dat kan.  Bij Koning Ezel in de Kerkevijverstraat staan vandaag niet minder dan twee concerten op het programma en daar zijn nog plaatsen voor.  Reserveren doe je via Meaningfool.org

Bij het aperitief kan je genieten van muziek van Jan Huib Nas en zijn dochters.  Filip Van Keer, onze Belleman, doet mee als moderator van ’t Generatieconflict.  Vanaf 11u00 in Koning Ezel dus.

Om 16u00 staan Ilse Duyck en Paul Flush op het podium.  Zij staan garant voor een mix van jazz, Latin Jazz en hedendaagse muziek.  Een bijzonder geheel dus.  En een leuke ‘afsluiter’ van een heerlijke dag.

Samengevat?

Hoe zorg je voor een onvergetelijke vaderdag?  Je maakt er een dag van vol leuke belevenissen!  In Lede!   Lede is be-LEE-ven en dat is bij deze nog maar eens bevestigd!

Geniet van jullie dag papa’s!

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Lees ook onze andere berichten

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *