Zomer recept voor een geweldig weekend

Recept voor een geweldig weekend!

Het ideale recept voor een geweldig weekend?

Neem een vrijdag, een zaterdag en een zondag.  Voeg daar een flinke snuif zomer aan toe.  Roer het geheel stevig door elkaar en kruid met heel wat muziek en voetbal!

Dit gerecht is ideaal voor op één van de vele terrassen die Lede momenteel rijk is.

Zomer en vakantie…  Laat het genieten maar beginnen!

Zomer 2021.  Fun, vrijheid en nog zoveel meer!  Eindelijk terrasjes, evenementen, optredens….

Eindelijk opnieuw reizen!  Zijn jullie ook al aan het dromen van dat ene zonovergoten terrasje in het zuiden?

En toch… We leerden het vorig jaar al.  Zo’n staycation, dat valt eigenlijk toch wel mee.  Aan het rijkelijke aanbod activiteiten in Lede zal het in elk geval niet liggen.

Vakantie.  De kick-off.

Bar Bidong LedeNooit waren er meer horecazaken met gezellige terrasjes.  De zomerterrassen van vorig jaar?  Ze zijn terug.  Bar Bidong op de ommeganglaan bijt de spits af op vrijdag: de Helaasheid der Zingen op het podium om 19u00 en vanaf 21u00 voetbal!  Houd zeker onze pagina en website in het oog want de komende dagen en weken, komen er zeker nog een aantal plekjes bij!

De gelegenheidswandelingen en -fietstochten zijn terug.  Neem vandaag nog een kijkje op onze Facebook pagina en maak alvast je keuze.  Een volledig overzicht volgt later deze week nog op deze website.

En dat recept voor een geweldig weekend?

We vermeldden al Bar Bidong hierboven.  Het zomerterras van Jeugdhuis Bidong opent op vrijdag zijn deuren voor het eerst deze zomer.  Vanaf 18u00 kan je er terecht.

Nog op vrijdag: een concert van Meermens in Koning Ezel.  Wie er bij wil zijn, dient wel vooraf te reserveren via  Reservatie plaatsen (meaningfool.org).  Het concert start om 19u30 en gaat zoals gewoonlijk door in de gezellige tuin van de herberg.

#Deviltime

EK2020 #BelIta LedeEr is uiteraard ook voetbal!  Europees kampioenschap en onze eigen Rode Duivels spelen.  Dat gaat in Lede niet onopgemerkt voorbij!  Lede is ook voetbal be-Lee-ven!  In zo goed als alle cafés in Groot-Lede kan je vanaf 21u00 de wedstrijd België – Italië live volgen!

Trek er op uit!  Supporter mee!  Maar vooral: hou het veilig!

Zaterdag.  #Deviltime, the day after.

Kinderen en hun ouders kunnen net zoals elke eerste zaterdag van de maand opnieuw terecht op de speelplaats van VKS Wonderster op de Kluisberg.  Caravan d’Expérience is er van 10u00 tot 13u00. Iedereen is welkom voor een babbel met andere ouders en een gezellige speelvoormiddag voor de kids.  En ja, ouders mogen meespelen.

Wie zin heeft in een heerlijk zomerterras kan opnieuw terecht bij Bar Bidong.  De deuren gaan open vanaf 18u00 en sluiten om 1u00.

Zondag.  Zomer, muziek en meer.

Kortom, opnieuw een dagje om van te genieten.  Al van 11u00 kan je op pad en dat mag je gerust letterlijk nemen.

zomercartoonwandeling visie met verbeelding LedeDe plaats van vertrek?  Koning Ezel in de kerkevijverstraat.  Om 11u00 wordt daar immers de derde editie van de zomercartoonwandeling feestelijk geopend.  De ingrediënten?  De voorstelling van de route, een kennismaking met de cartoonisten en het thema en… een meezingmoment met Ygor, Meermens en Koen De Wulf.  Aan sfeer zal het dus niet ontbreken!

De zomercartoonwandeling is er nog tot en met 29 augustus 2021.

Meer zin in een zomerse markt?  Dat kan!  Chiro Nele Lede organiseert vandaag zijn jaarlijkse closet sale.  Tweedehandskleding, juweeltjes … Je vindt het allemaal op de parking van Sporthal Ommegang en dat van 11u00 tot 18u00.  En… Bar Bidong wordt voor de gelegenheid overgenomen door de mensen van de Chiro.  Je kan dus ook gezellig iets gaan drinken voor, tijdens of na het shoppen.

De dag afsluiten doe je zoals hij begonnen is: met muziek!  Om 16u00 staan Bruno Deneckere en Luis Marquez op het podium in de tuin van Koning Ezel.  Een singer-songwriter die vooral bezig is met blues en country en muziek van een (Alt)saxofoon en verschillende harmonica’s.  Genieten is de boodschap!

In het kort…

weekend wat te doen in Lede

Nu al nieuwsgierig naar volgend weekend?  Check hier voor een sneakpeak!

Fijn weekend allemaal!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Meer lezen van Wat te doen in Lede?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *