Zomerwandelen in Lede wandelen

Zomerwandelen in Lede? Urenlang genieten!

Lede.  Wandelgemeente bij uitstek!  Nu meer dan ooit!

Zomerwandelen in Lede?  Dat is nieuwe plekjes ontdekken, leuke dingen doen, iets bijleren en nog zoveel meer!

Wandelen in elk seizoen

Het kan natuurlijk altijd, dat wandelen in Lede.  Er zijn tal van permanente bewegwijzerde wandelroutes in Lede. Meer dan 100km in totaal!

Ongetwijfeld hebben jullie er ook al een aantal van geprobeerd?  Niet?
Neem dan zeker een kijkje op Wandelen in Lede – Meer dan 100 km plezier! – Wat te doen in Lede

Wisten jullie ook dat er intussen nog meer dan 100km extra aan toegevoegd is?   Met dank aan Natuurgroep De Gemzen.  Details?  Check Zes nieuwe wandelingen in Lede – Wat te doen in Lede

ZOMERwandelen in Lede

De zomer.  Seizoen van vakantie en ontspanning, van zon en warmte…  En, sinds vorig jaar: seizoen van wandelen met net dat tikje extra.

De jaarlijkse speurtocht met Vlieg!

zomer wandelen met Vlieg LedeWanneer?
1 juli tot en met 31 augustus 2021

Afstand?
8 km

Start?
Bibliotheek Lede, Kerkevijverstraat, Lede

Net zoals in de voorbije jaren gaat Vlieg op zoek naar schatten in Lede.  En jij mag meezoeken!  Eigenlijk voor kids maar ook leuk voor mama, papa en oma en opa.

Het thema van dit jaar is “Zie jij wat ik zie?”  Geef je ogen dus goed de kost onderweg!  Je komt zeker langs bijzondere plekjes!  Vergeet ook zeker niet alle opdrachten en vragen!  Als je de oplossing van de speurtocht binnen brengt in de Bib, krijg je alvast een leuk geschenkje.

Smaakt deze wandeling naar meer?  Ga dan zeker ook een kijkje nemen in Erpe-Mere, Haaltert, Denderleeuw of Ninove want ook daar is Vlieg op zoek naar schatten!  Neem je ook deel in minstens twee van deze gemeenten, dan maak je ook kans op een mooie prijs aan het einde van de zomer!

Meer informatie? Vlieg.lede.be 

Psst… Wist je dat er ook dit jaar een knutselactie is?  En zelfs een fietstocht?

Zomerse klassieker: de Cartoonwandeling

zomer cartoonwandeling Lede Dorp van Koning EzelWanneer?
4 juli tot en met 29 augustus 2021 (elke vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen van 10u00 tot 19u00)

Afstand?
10,2 km (verdeeld in 3 lussen: 2,8 km, 3,2 km en 4,2 km)

Start?
Herberg Koning Ezel, Kerkevijverstraat 41A, Lede

Kostprijs?
€5

Jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt.  Op verschillende plaatsen in Lede zijn opnieuw cartoons in het straatbeeld verschenen.  Gingen jullie misschien ook al een aantal cartoons bekijken?  Leuk?  Al eens goed gelachen misschien?

Net zoals vorig jaar en de jaren daarvoor maken ze deel uit van wat zo stilaan dé zomerse klassieker in Lede geworden is: de Cartoonwandeling van Herberg Koning Ezel!

Dit jaar loopt de wandeling doorheen Lede langs niet minder dan 400 cartoons.  Je trekt dus best toch enkele uren uit als je de wandeling volledig wil doen.  Of je maakt er verschillende uitstapjes van.

“De mensen kunnen op openbare plaatsen picknicken, cartoons bekijken, lachen en napraten bij een drankje op het terras van Koning Ezel.”  “Het is de bedoeling om u te amuseren en te lachen.  Daar gaat het ons over.”
Philip Saelens, Koning Ezel

De cartoons zijn dit jaar van de hand van 23 cartoonisten en illustrators.  De jongste is Emme (13), leerlinge van SMC!  Het centrale thema dit jaar?  Visie met verbeelding.

Nieuw dit jaar:

Een leuke meezinger van de hand van Ygor uit Poperinge, Meermens en Koen Dewulf.

Een heuse puzzel van de hand van Leslie Saurus!  De 20 puzzelstukken verzamel je tijdens de wandeling.

Extra tip!  Neem zeker ook een kijkje op Meaningfool.org want de hele zomer lang staan er in Koning Ezel ook tal van concerten en andere activiteiten op het programma (reservatie verplicht)

Beter Buiten Wandeling van de Landelijke Gilde Lede

Landelijke gilde Lede beter buitenWanneer?
Van 1 juli tot 31 augustus 2021

Afstand?
7,4 km

Start?
kruispunt processieweg en volderstraat in Wanzele

Het mag duidelijk zijn: de mensen van Landelijke Gilde Lede kennen de mooiste plekjes in Lede als geen ander!  Al jarenlang nemen ze ons soms op bijzondere wijze mee door de natuur in onze streek.  Dauwwandeling, lichtjeswandeling, gezinsfietstochten, zomerwandelingen en -fietstochten… Noem maar op!

De zomerwandeling van dit jaar laat je kennismaken met de omgeving van de Molenbeek en de Nonnenbos in Wanzele.  De meanderende Molenbeek, velden en weiden, enkele bosgebieden met bijzonder natuurschoon…. Geen twijfel mogelijk: dat wordt genieten met volle teugen!

Vanaf deze zomer

Vaerenbergpad wordt doe-wandeling!

zomer wandelen Smetlede Wat te doen in LedeWanneer?
Vanaf 10 juli 2021

Afstand?
6,6 km

Start?
Smetlededorp, Smetlede

Kennen jullie het Vaerenbergpad al?  Het is een van onze eigen Gemeentelijke wandelpaden.  Een van onze mooiste als je het mij vraagt.  Deze wandeling neemt je mee naar de mooiste stukjes natuur in Smetlede.  Genieten is troef op deze wandeling!

In de aanloop naar de zomer kreeg deze wandeling een update.  Het resultaat is er vanaf 10 juli.  Voortaan ontdek je langs de route niet alleen een pak natuurschoon in Smetlede.  Je komt er nu ook alles te weten over duiven, de duivensport en alle tradities die er mee samenhangen.  Er zijn infoborden, tal van leuke opdrachten…

Kortom, het Vaerenbergpad is voortaan een top-uitstap voor het hele gezin!

Zomerwandelen in Lede?  Niet zomaar wandelen!

Samengevat: zomerwandelen in Lede is niet zomaar wandelen.  Het is nieuwe plekken ontdekken, spelletjes spelen, lachen en plezier maken en dat voor jong en oud.

Lede is be-Lee-ven en in de zomer meer dan ooit!  Waar anders dan in Lede zijn wandelingen zo leuk dat ze verworden tot een onvergetelijke daguitstap voor het hele gezin!

Geniet van jullie wandelzomer!!

 

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Liever fietsen?  Houd onze website in het oog.  Ook op de fiets valt er in Lede heel wat te beleven deze zomer!  Je ontdekt het eerstdaags op deze plek.

Vergeet ook zeker niet de vele andere activiteiten in Lede!

Meer nieuws van Wat te doen in Lede?  Klik hier

2 Replies to “Zomerwandelen in Lede? Urenlang genieten!”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *