Fietsen in Lede Zomer 2021

Drie keer zomers fietsen in Lede

Fietsen in Lede.  Fietsen met een plus!

Zomers fietsen in Lede?  Dat is op speurtocht gaan, onbekende plekjes ontdekken en fietsen bij een gezellige babbel!   Wat kies jij?

Je houdt niet van fietsen?

In Lede is er voor elk wat wils.  De hele zomer lang!  Waar je ook van houdt, je vindt zeker iets naar jouw smaak!

zomers wandelen in LedeZelf hadden we het enkele weken geleden al over zomers wandelen maar er zijn ook elk weekend opnieuw tal van evenementen.  Concerten, filmavonden, Sport op groot scherm…  Het kan allemaal.

Neem dus zeker ook een kijkje in de evenementenkalender op deze website. Op onze Facebook-pagina verschijnen regelmatig nog extra tips en evenementen.  Het wekelijkse weekendoverzicht krijg je er gratis bij!  Jullie hebben onze pagina toch al bezocht en geliket?

Zomerfietsen in Lede.  Drie initiatieven!

Gezinsfietsen met de Gezinsbond

Gezinsbond Lede Gezinsfietsen zomerHet wordt stilaan een traditie en een leuke. Elke dinsdag in juli en augustus nemen mensen van de Gezinsbond Lede jullie mee voor een verrassende tocht van ongeveer 25km.  Waarheen?  Dat is de grote onbekende in dit verhaal.  Elke dinsdag staat er een nieuwe route op het programma.

Een leuke plus aan dit opzet: dit is een fietstocht in groep.  Je ontmoet er zeker nieuwe mensen en je kan daar onderweg gezellig mee kletsen.  Op de route moet je in elk geval niet letten.  Dat doet de Gezinsbond voor jou.  Aandacht voor de geldende coronamaatregelen is uiteraard wel een vereiste.

Zin om ook eens mee op ontdekking te gaan?  Afspraak elke dinsdag in juli en augustus om 19u00 op de Markt in Lede.

Slecht weer?  Bel de regentelefoon (0477 59 87 49)  om te checken of het wel doorgaat.

Meer info: Zomerfietsen | Gezinsbond

De Groene boorden van Lede

zomers fietsen in Lede Landelijke GildeDe Landelijke Gilde neemt je mee voor een tocht langs de grenzen van Lede.  Geen groepstocht.  Gewoon met je eigen gezin fietsen.  Op je eigen tempo.  Met tijd voor een picknick onderweg.  En dat wanneer je zelf maar wil.  Heerlijk toch.

De tocht is in totaal 33km lang en loopt langs tal van bekende en onbekende plekjes in Groot-Lede.  Geen drukke wegen (of toch maar zeer weinig) op deze route.

Liever iets korter?  Dat kan.  Je kan de tocht eenvoudig opdelen in twee delen.

Waar starten?  Bekijk de route via DENDERendeSCHELDE – Lus de Groene Boorden van Groot Lede – Landelijke Gilde Lede – Fietsroute | RouteYou en kies zelf waar je start!

Meer info: DENDERendeSCHELDE | Landelijke Gilden

Zomers fietsen met Vlieg

zomers fietsen in Lede Fietsen met VliegEen oude bekende duikt ook dit jaar opnieuw op: Vlieg!

Er was al een knutselactie en een speurtocht en dit jaar is er ook een fietstocht.  Een doe-fietstocht!  Heerlijk fietsen door Lede en tegelijk leuke opdrachten uitvoeren!  Wedden dat je kids het super vinden?

De tocht is 19,5km lang. Onderweg zijn op 5 plaatsen letters verstopt en… bij elke letter hoort een opdracht!  Fun voor het hele gezin gegarandeerd!

Meer info: Fietstocht | Zomer van Vlieg (wixsite.com)

Zomers fietsen in Lede.  Genieten voor het hele gezin!

Veel fietsplezier!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Meer van Wat te doen in Lede?  Klik hier

De zomer van wat te doen in Lede Radio LedePsst… Wat te doen in Lede is nu ook te horen op Radio Lede.  Elke zaterdag in juli en augustus van 19u00 tot 20u00.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *