Menu Sluiten

Wat doen dit weekend in Lede?  Je leest het hier!

oeps outdated

wat doen dit weekend LedeWat doen dit weekend?  Aan jullie de keuze…  Het aanbod is net zoals in de voorbije weekends groot.  Er is theater, er is een ruim muziekaanbod, humor, een rommelmarkt…  Kortom, voor elk wat wils.  Wat precies?  Dat ontdek je hieronder.

Wat doen op Vrijdag 17 september 2021

Cartoontentoonstelling Bart Vantieghem

Vanaf 15u00 – Koning Ezel, Kerkevijverstraat 41A, Lede

Er is een nieuwe cartoontentoonstelling in Lede.  Sinds begin september al eigenlijk.  Deze keer is het werk van cartoonist Bart Vantieghem aan de beurt.

Jullie kennen zijn werk ongetwijfeld uit De Morgen, Humo, Teek, De Standaard… En nu dus ook van bij Koning Ezel in Lede.

Zin om een kijkje te gaan nemen?  De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het café.

Donderdag 16u00 tot 22u00
Vrijdag 15u00 tot 1u00
Zaterdag 10u00 tot 1u00
Zondag 10u00 tot 22u0

Onkruid vergaat niet

20u00 – GC De Volkskring, Kasteeldreef 18, Lede

theater toneel wat doen dit weekend Lede vidZe hebben er lang op moeten wachten daar bij Vreugd in Deugd maar eindelijk is het nog eens zover: een voorstelling in GC De Volkskring.  De première is voor vrijdag 17 september maar er zijn ook opvoeringen voorzien op zaterdag 18 september en dinsdag 21 september telkens om 20u00.

‘Onkruid vergaat niet’ is van de hand van José Ruysevelts, de regie is in handen van Wouter Vermeiren.  De cast bestaat uit Marie-José Van Der Sypt, Hilde Sacré en Katrijn De Gendt. Het verhaal gaat over het levensverhaal van drie dames en die verhalen… Dat ontdekken jullie dus tijdens de voorstelling maar dat het een avondje lachen en plezier wordt, dat staat in elk geval wel vast!

Wil je erbij zijn?  Reserveren kan via vidlede.be.

Wat doen op zaterdag 18 september 2021

Startdag Jeugd Rode Kruis Lede 2021

14u00 – Jeugd Rode Kruis Lede, Katstraat 14, Lede

Het Jeugd Rode Kruis Lede start zijn nieuwe werkjaar en zoals de traditie het wil gaat dat gepaard met een feestje.  Dit jaar werd voor de gelegenheid een heuse boerenkermis op poten gezet.  Plezier gegarandeerd dus.

Uitstap Gezinsbond Smetlede

14u30 – Filiers Graanstokerij, Deinze – Inschrijving verplicht

De Gezinsbond van Smetlede trekt er op uit en gaat op bezoek bij Graanstokerij Filiers in Deinze (Bachte-Maria-Leerne).  Sinds 1880 wordt er bij hen jenever gestookt of gebrand, zoals dat vroeger heette.  Al die tijd heeft de stokerij op dezelfde plek gestaan.  Vandaag heeft de vijfde generatie het overgenomen en worden er naast jenever, ook eigen gins, een single malt whisky en een eigen vodka geproduceerd.

Voor meer details in verband met deze interessante uitstap neem je best even contact op met de mensen van de Gezinsbond Smetlede via Smetlede.Gezinsbond.be.

Onkruid vergaat niet

20u00 – GC De Volkskring, Kasteeldreef 18, Lede

De tweede opvoering van ‘Onkruid vergaat niet’.  Tickets bestellen kan via vidlede.be.

The Lasses / Sophie & Kaspar in Lede!

19u30 – Koning Ezel, Kerkevijverstraat 41A, Lede

the Lasses Lede folk
Bron: Facebook

Ze komen uit Nederland en op zaterdag 18 september zijn ze te zien in Lede.  Dit duo bestaat uit Sophie ter Schure en Margot Merah en samen brengen ze een selectie van nummers uit de Ierse, Schotse en Amerikaanse folkmuziek.  Speciaal voor dit concert neemt bouzoukispeler Kaspar Laval het even over van Margot. Hem kan je dan weer kennen van zijn werk met balfolkgroep Hot Griselda.

Het aantal plaatsen is zoals steeds beperkt dus reserveren is aangeraden. (meaningfool.org)

Wat doen op zondag 19 september 2021

Garageverkoop Lede

9u00 tot 18u00 – Hulst & omliggende straten, Lede

wat doen dit weekend garageverkoop LedeSnuisteren tussen leuke tweedehandsspullen, een praatje doen met een van de verkopers, koopjes doen… Het kan allemaal op zondag tijdens de garageverkoop in de Hulst en de omliggende straten.

De garageverkoop begint al om 9u00 en gaat door tot rond 18u00.  Dat wordt een gezellig dagje buurten voor alle bewoners.  Maar uiteraard is iedereen meer dan welkom.  Wie weet vind je er wel dat ene stuk waar je al zo lang naar op zoek was.

Geboortehappening (enkel op uitnodiging)

9u00 tot 10u30 – Lede

Het is intussen ook een traditie aan het worden.  Elk jaar op nieuw worden alle nieuwe mama’s en papa’s van het jaar verwacht voor de geboortehappening.  Het is voor jonge ouders telkens weer een mooi moment om te socializen met andere jonge ouders.  Bovendien is de inhuldiging van de geboorteboom toch altijd opnieuw een mooi moment.

Dit evenement is alleen toegankelijk voor genodigden en wordt georganiseerd door Gemeente Lede in samenwerking met de Gezinsbond.

KVC Jong Lede – Svelta Melsele

15u00 – KVC Jong Lede, Ommeganglaan 60, Lede

De voetbalcompetities zijn intussen ongeveer op alle niveaus opnieuw gestart.  Onze eigen Leedse ploegen treden dus ook elke week opnieuw aan in een nieuwe wedstrijd.  Deze week speelt FC Smetlede op verplaatsing.  KVC Jong Lede ontvangt deze week Svelta Melsele op de terreinen aan de Ommeganglaan.  De aftrap wordt gegeven om 15u00.

De Nonsens Alliantie

16u00 – Koning Ezel, Kerkevijverstraat 41A, Lede

de nonsens alliantie Lede
Bron: Facebook

De Nonsens Alliantie staat voor improvisatietheater.  Denk aan een programma als ‘Onvoorziene omstandigheden’ dat in de nineties te zien was op televisie.  Voor wie het niet kent, dit programma was het TV-debuut van onder meer Tom Lenaerts en Michiel Devlieger.

De Nonsens Alliantie heeft echter niets te maken met het programma.  Dit collectief toert al ruim negentien jaar door Vlaanderen (bijna) zonder script.  De cast mag in die tijd al enkele keren zijn aangepast, het recept is nog steeds hetzelfde.  Verwacht soms absurde humor, leuke oneliners, straffe sketches en ter plaatse verzonnen liedjes.

Je kan De Nonsens Alliantie mee beleven in Herberg Koning Ezel om 16u00.  De plaatsen zijn zoals steeds beperkt.  Reserveren via Meaningfool.org is de boodschap dus.

De Helaasheid Der Zingen

16u00 – Café Wauters, Molenbergstraat 6A, 9340 Lede

Het is al een hele tijd geleden maar nu is het dan zover: na alle beslommeringen van het voorbije jaar staat De Helaasheid Der Zingen eindelijk nog eens op een Leeds podium.  Het verhaal is intussen meer dan bekend in Lede (en ver daarbuiten): met deze groep van enthousiaste muzikanten zing je mee van de eerste noot tot de allerlaatste.

Sweet Caroline, Highway to hell, Country roads, Hey Jude… Ze passeren allemaal de revue!  Dat wordt genieten daar in Café Wauters.

Wat doen in Lede dit weekend?

Het hoeft jullie al lang niet meer te verbazen, zelfs in een relatief rustig weekend als dit weekend valt er in Lede dus heel wat te be-LEE-ven.

Niets naar jouw smaak?  Echt?  Geen weer om een hond door te jagen?  Wist je dat de meeste activiteiten uit dit overzicht binnen doorgaan of overdekt zijn?  Kortom, er is geen enkele reden om er niet op uit te trekken in Lede dit weekend!  Geniet ervan!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

 

Pssst.  Volgende week.  Kermis in Lede.  En het wordt een feest om U tegen te zeggen.  Wat te doen volgend weekend? Neem nu al een kijkje op onze evenementenpagina voor een voorsmaakje.

Meer lezen van Wat te doen in Lede?