Menu Sluiten

Ik zeg het maar zomervakantie 2021

Iets over de herfst in Lede? Goh…

Jullie favoriete seizoen?

Herfst in Lede?  Tja… Ik heb wel iets met seizoenen.  Met allemaal eigenlijk.  Niet alleen met de herfst.  Elk seizoen heeft zijn eigen mooie kanten.  Hebben jullie eigenlijk een favoriet?

Duid er gerust eentje aan in het lijstje als je dat wil.  Altijd leuk om te weten wat jullie vinden.Zelf heb ik dus niet echt een uitgesproken favoriet. Al moet ik ook toegeven dat ik niet zo’n fan ben van de donkere dagen van het najaar en de winter.  Ik ben wel een fan van de zon, een grote zelfs.  De zon zorgt er immers altijd wel voor dat de mooie kanten van een bepaalde periode extra in het licht worden gezet (letterlijk en figuurlijk).

Wat dan met de andere seizoenen?

lentegroenDe lente komt met heerlijk frisgroene tinten.  Alles lijkt wel nieuw en jong.  De dagen worden stilaan wat langer en… met wat geluk krijgen we ook al enkele bijna zomerse dagen.  Zeg nu zelf, het geeft je toch altijd opnieuw een ferme energieboost.

zomer papaverIn de zomer brengt ons lange dagen met heerlijke avonden.  En als de temperaturen dan nog wat mee willen… En de zon…  Het was dit jaar wel even anders uiteraard maar toch… Het is en blijft een seizoen van genieten.

winter

De winter?  Is het niet heerlijk wandelen op een ijskoude zonnige dag? Is verse sneeuw niet ongelooflijk mooi?  Hebben jullie al eens van dichtbij bekeken hoe bv. ijs er uit ziet?

En de herfst?

De herfst in Lede?  Kijk eens rond. We zitten er volop in. Is het jullie al opgevallen hoe mooi de bomen en planten aan het verkleuren zijn.  Zelfs gewoon naar buiten kijken levert hier al een bijzonder mooi schouwspel op.  De kastanjeboom heeft een bijna egaal bruine kleur gekregen.  De Amerikaanse eik die ervoor staat kleurt stilaan vuurrood, net zoals de kerselaar en enkele siergrassen.  Die siergrassen bieden hier zelfs een heel pallet aan kleuren: van strogeel over felgeel en oranje tot bijna rood.

Heerlijk toch.  Bij het eerstkomende zonnige moment trek ik zeker de natuur in voor een herfstwandeling.  Gewoon uit nieuwsgierigheid.  Wist je eigenlijk dat er in Lede meer dan 200km wandelingen zijn uitgestippeld.  Bewegwijzerd.  Bekijk het zeker even in onze verschillende eerdere berichten.

Wandelen in Lede – Meer dan 100 km plezier! – Wat te doen in Lede

Zes nieuwe wandelingen in Lede – Wat te doen in Lede

Wat doen in de herfst in Lede?

herfst kop chocolademelkIk had het al over wandelen.  Zo’n stevige wandeling met daarna een warme chocolademelk, koffie of soep? Ik kan er in elk geval van genieten.

Maar je kan uiteraard nog meer doen.  Mag ik je daarvoor trouwens naar Pinterest verwijzen?  Ik heb daar een aantal leuke ideeën verzameld op een aan de herfst gewijd bord.

De herfst komt ook met een pak o zo typische evenementen.  Denken we maar aan bv. Halloween en Sint-Maarten, Open Monumentendag, Open Bedrijvendag…  En specifiek voor Lede: aan Café Del Mundo, de Platte Plotjesfuif, de Woudloperswandeling en nog zoveel meer…

Herfst in Lede in 2021?

De herfst van 2021 doet daar allemaal nog een flinke schep bovenop.  Het lijkt wel of alle verenigingen en cafés aan een echte inhaalbeweging begonnen zijn.  Het aanbod is bijna overweldigend.  Elk weekend opnieuw zijn er een pak dingen te beleven.

Ik vind het geweldig! Echt!  Ik geniet ervan om te zien hoe alles lijkt te herleven na een lange donkere periode.  Zou het dan misschien gewoon lente zijn? Wat is het fijn om alle vrienden en

cafétoog klanten

kennissen opnieuw te zien.  Zonder mondmasker, (bijna) zonder zorgen om corona.  Wat is het fijn om opnieuw iets te kunnen drinken aan de toog en tegelijk een praatje te maken met de cafébaas.  Ik was ook bijna vergeten hoe het voelt om een fuif te bezoeken en daar de beentjes te kunnen uitslaan.  Voor alle duidelijkheid: het voelt fantastisch!  Alleen mijn spieren vonden het niet zo leuk.  En al zeker niet de dag nadien.

Hebben jullie al trouwens al een eetfestijn bezocht?  Zeker doen!  Een eetfestijn is de manier bij uitstek voor een vereniging om wat extra geld in het laatje te brengen. Na het rampjaar 2020 is dat voor de meeste trouwens een harde noodzaak.

Herfst 2021?  Het is de herfst van de langverwachte vrijheid geworden.  Eindelijk!

De grote terugkeer

Eindelijk is het zover.  We mogen opnieuw naar buiten.  Bijna zonder limieten.  En vooral ook zonder mondmasker (tenminste toch bijna overal).  Een glimlach, een gesprek zonder het gezicht er bij te moeten verzinnen, een praatje in de supermarkt… Het is echt wel een wonderlijk iets.  Zeker nu.  Zeker nadat we zo lang achter mondmaskers verstopt zaten.  Ik geniet er vandaag nog meer van dan vroeger.  Jullie ook?

En hetzelfde geldt ook voor de cafébezoekjes, deelnames aan evenementen allerhande en nog zoveel meer…  Heerlijk gewoon.

herfst in lede evenementen altijd voor het goede doelHet klopt: corona is inderdaad nog niet weg.  Enige voorzichtigheid is nog steeds verstandig.  En toch… Ik wil er bij deze voor pleiten dat we met zijn allen opnieuw meer naar buiten komen.  Neem deel aan evenementen!  Ga naar eetfestijnen!  Neem opnieuw deel aan het sociale leven!  Ga al eens meer iets drinken of eten!

Da’s niet alleen goed voor jezelf want zeg nu zelf, menselijk contact doet echt wel deugd.  Het is ook goed voor onze verenigingen en horecazaken!  Allemaal hebben ze een zware periode achter de rug.  Allemaal kunnen ze de extra centjes goed gebruiken.  Met andere woorden: Evenementen dit najaar?  Altijd voor het goede doel!

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor het weekend?

Kortom, er is maar één conclusie mogelijk: we hebben onze verenigingen en horecazaken keihard nodig voor het broodnodige extra sociaal contact en zij hebben ons nodig!  Zonder ons is hun voortbestaan misschien wel in gevaar.

Ik zeg het maar hé…

Meer van Wat te doen in Lede?

Koen De Smet