Menu Sluiten

De kleurrijkste herfst?  In Lede natuurlijk!

cosy koffie

De kleurrijkste herfst vind je in Lede!  Er is geen twijfel mogelijk.  De herfst komt elk jaar opnieuw met een heel pak bijzondere evenementen, het ene al kleurrijker dan het andere!  Er is uiteraard Halloween maar er zijn ook evenementen als Café Del Mundo, de Platte Plotjes fuif, Viva la Fiesta (al is ook dat een Halloween event) …

Het is ook de tijd van de terugkeer van gezellig snoezelen onder warme dekentjes, van soep, koffie of chocolademelk om op te warmen.

En wat denken jullie van al die geweldige kleuren die plots overal in de Leedse natuur en tuinen verschijnen?

Ik hou er wel van.  Jullie ook?

Herfst in lede foto oproep wandelen fietsen

Mijn lievelingsseizoen?

De herfst heeft een pak troeven die er een prachtige tijd van maken maar hebben niet alle seizoenen dat?  Heerlijk fris groen en langere dagen in de lente.  De zomer komt met lange dagen, aangename temperaturen en nog veel meer.  En de winter?  Een koude maar zonnige winterdag bij voorkeur met sneeuw- of ijslandschappen voor mij graag.

herfst in ledeEn de herfst?  Dat vermeldde ik hierboven al, niet?  Ik zou er nog willen aan toevoegen dat de herfst voor mij ook een heerlijk wandelseizoen is.  Maar aan de andere kant… Alle regen en wind, het verdwijnen van de aangename temperaturen, de snel korter wordende dagen…

Herfst in Lede.  Lede in kleur!

herfst in lede regenboogDe herfst in Lede is echter vooral mooi!  Zeer mooi zelfs!  Je hoeft alleen maar even uit het raam te kijken om het te zien.   En in het andere geval: trek even die wandelschoenen aan en ga een kijkje nemen buiten.  Of je nu echt de natuur in trekt of gewoon even een blokje om gaat, je zal al snel dezelfde conclusie trekken als ik: de kleurrijkste herfst vind je in Lede.


Inspiratie nodig voor een heerlijke herfstwandeling?  Check dan zeker deze links:

Wandelen in Lede – Meer dan 100 km plezier! – Wat te doen in Lede

Zes nieuwe wandelingen in Lede – Wat te doen in Lede


En dat laatste, dat wil ik met Wat te doen in Lede in de komende weken graag bewijzen!  Met jullie hulp!

Oproep: Bezorg ons je mooiste herfstfoto’s uit Lede!

Onder de noemer “Lede in kleur” gaan we in de komende weken tonen hoe mooi Lede is in de herfst, op Instagram en op deze website!  Daar zullen foto’s bij zijn die ik zelf genomen heb maar graag ook zoveel mogelijk van jullie!

Volgen jullie Wat te doen in Lede eigenlijk al op Instagram?

Daarom deze oproep: Ga de komende dagen en weken op stap in Lede!  Je kan wandelen, fietsen of gewoon onderweg ergens stoppen met de auto en maak foto’s van de herfst!  Op jullie manier!  Nee, het hoeven niet allemaal foto’s van herfstbladeren of bomen te zijn.  Stuur ons jullie foto’s via wattedoeninlede@gmail.com en wij doen de rest (uiteraard met vermelding van jouw naam als fotograaf)!

Herfst in lede foto oproep wandelen fietsen

Er is wel een voorwaarde: Let op voor privacy!  Neem geen foto’s van privéterrein of personen!  We willen Lede tonen in al zijn kleurenpracht maar dan wel kleurenpracht die er is voor iedereen en altijd toegankelijk is.

We deden een gelijkaardige oproep al eerder.  Nieuwsgierig naar het resultaat van toen? Klik dan hier.  Op Instagram zag het er toen zo uit.

Ik ben alvast benieuwd naar jullie bijdragen!  Jullie ook?

Tot binnenkort voor het resultaat!

Koen De Smet

Meer lezen van Wat te doen in Lede?

Psst… Toevallig nog op zoek naar ideeën voor leuke herfstactiviteiten?