Menu Sluiten

Gelukkig NieuwjaarGoede voornemens? Hoe maak je ze waar?

Het is zover.  We zijn vertrokken…  2022 is ingezet. Gelukkig Nieuwjaar! Hoe gaat het? Zijn jullie de feesten goed doorgekomen? Hebben jullie er ook van genoten? Wat hebben jullie eigenlijk precies gedaan? Hebben jullie toch een beetje kunnen vieren ondanks alle beperkingen? Hebben jullie ook goede voornemens gemaakt? Wat doen jullie om ze ook waar te maken?

Voornemens voor 2022?

Ik heb er wel een paar ja. Voor het eerst in jaren eigenlijk. Klassiekers allicht maar toch… Ik nam bv alvast voor om het allemaal toch net iets plezanter te maken voor mezelf, mijn gezin, mijn familie, vrienden… Mooi begin toch?
En hoe zit dat bij jullie? Hoe kijken jullie 2022 tegemoet? Hebben jullie plannen of goede voornemens gemaakt? Laat het ons weten. Inspiratie voor 2023 is altijd mooi meegenomen.

Hoe maak je je voornemens waar?

Het gebeurt maar al te vaak. Ongetwijfeld hebben jullie er zelfs al ervaring mee. Het is één ding om goede voornemens te hebben, het is iets helemaal anders om ze ook echt waar te maken.  Voornemens als “ik wil meer sporten in 2022” blijken vaak al snel een utopie wegens geen tijd of slecht weer…

goede voornemens waarmakenNochtans is er een manier om het allemaal net iets makkelijker te maken voor jezelf. Hebben jullie ooit al van SMART gehoord?  Ik weet het, goede voornemens, dat is iets helemaal anders dan een target halen op het werk of zo. En toch… SMART is een letterwoord dat staat voor “specifiek”, “meetbaar”, “attainable” en dus haalbaar, “realistisch” en “tijd”. Samen zijn dat de 5 eigenschappen die elk doel in theorie zou moeten hebben om ook echt haalbaar te zijn. Nuttig voor die goede voornemens voor 2022?

Met andere woorden, als je je voornemens concreet maakt en heel duidelijk omlijnd, dan is de kans dat je het ook waarmaakt al meteen een heel pak groter.

Nog geen voornemens gemaakt voor 2022?

Ben je misschien nog op zoek naar inspiratie of leuke ideeën voor je eigen voornemens voor 2022? We geven je hierbij enkele suggesties. We houden ze bewust algemeen. Een goed voornemen is immers persoonlijk. Alleen jij kan beslissen wat je wil bereiken in 2022 en dus is het ook aan jou om er echt mee aan de slag te gaan.

goede voornemens

Dit lijstje is er een van 20 maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Maak er alleen geen eindeloze lijst voor jezelf van. Het moet immers allemaal ook haalbaar en overzichtelijk blijven.

Nog eentje extra misschien… Om het af te leren: Meer Leedse evenementen bezoeken. Hebben jullie eigenlijk onze evenementenlijst al eens bekeken?

Veel succes!

Koen De Smet @ Wat te doen in Lede

Meer lezen van Wat te doen in Lede?