Menu Sluiten

Valentijn 2022: We doen eens zot!

Hoe beleven jullie Valentijn? Gaan jullie er helemaal in mee en zorgen jullie voor een superromantische dag met zijn twee? Doen jullie aan cadeautjes? Of vinden jullie het allemaal maar niks? Een commercieel gebeuren dat niks betekent of bijbrengt? En hoe zit dat dan met Valentijn 2022? Hetzelfde als anders of toch maar niet.

Hoe dan ook, met deze 6 suggesties wordt net even anders. Ook als jullie Valentijn maar niks vinden. 

6 Tips voor een vrolijke Valentijn 2022

1. Selfie-time: Laat de tiener in je los en lachen maar!

Valentijn 2022 tip Selfietime

Misschien doen jullie het wel vaker. Selfies nemen, gekke bekken trekken voor de foto… Het zou eigenlijk best wel kunnen maar hebben jullie er ook al eens aan gedacht om er een leuke activiteit voor Valentijn van te maken? 

Je maakt het zo melig of gek als je zelf wil. Thematisch of niet, het kan allebei. Verkleden, hartjes, speciale valentijnoutfits of gewoon gekke bekken trekken. De keuze is aan jullie! Alles kan! Als jullie maar lachen en plezier maken want dat is uiteindelijk de bedoeling.  Even alles los laten en gewoon lachen en plezier maken! 

 

2. Organiseer een picknick in huis

Picknick@home Valentijntip

Een doodgewone picknick maar dan anders… gewoon in huis. In de keuken, woonkamer, …  Waar dan ook maar wel gewoon thuis! Plekje kiezen, meubels aan de kant en aan het werk want een picknick moet voorbereid worden uiteraard. Jullie gaan trouwens toch niet gewoon ergens in huis plompverloren op de vloer zitten he? 

Kleed jullie plekje aan! Helemaal alsof het op een of andere geweldige plek buiten zou zijn. Helemaal zoals jullie dat willen enne… Dat mag er zeker bijzonder uitzien! Haal er de kamerplanten bij! Maak een heuse picknickweide als je dat wil! Een tropisch strand misschien, of net een winters landschap… 

3. Een experiment waard: een fuif voor twee!

fuif party dansen Valentijn

Fuiven. Een sociaal gebeuren bij uitstek dat helaas al even niet meer kan, tenminste toch niet zoals we dat al jaren kennen. Maar met twee, gezellig thuis, kan het dus wel! Bouw jullie eigen droomfeestje en ga voor één keer all the way! Een goeie fuif begint al bij de voorbereiding en dus… Maak jullie eigen ellenlange playlist met alleen jullie eigen topfuifnummers. Zorg dat jullie kunnen doorgaan tot in de vroege uurtjes! Zorg voor voldoende hapjes en drankjes! Alleen jullie eigen smaak en alleen waar jullie op dat moment zin in hebben. En neen, dat hoeven heus geen speciale valentijnshapjes te zijn. Die hebben jullie tenslotte ook niet op een gewone fuif. En wat denken jullie ervan om ook te zorgen voor de gepaste verlichting? En versiering? All the way, zei ik! Maak van jullie woonkamer een echte fuifzaal!! Speciaal voor Valentijn! En vooral, maak er een topfeest van!

4. Bakken, koken... Als het maar plezant is!

bakken en koken met twee valentijn

Het klinkt gewoontjes misschien maar het kan ook leuk zijn, vooral als jullie van het koken zelf ook nog eens een feestje maken. Onder het motto: doe eens zot! Waarom zouden jullie eens niet met bloem gooien bij het bakken? Of een heerlijk ouderwets foodfight? (Ssst niet verder vertellen!) 

Dat ruimen jullie nadien wel op. En intussen hebben jullie toch maar heerlijk gelachen en plezier gemaakt. En het eindresultaat? Dat is niet eens zo belangrijk deze keer. Het gaat om het bakken of koken zelf en vooral dan om het plezier dat jullie beleven! 

 

5. Lachen, gieren, brullen, …

Valentijn 2022 lachtip

Hebben jullie al van een lachcoach gehoord? Ik weet het. Het is ook niet onmiddellijk mijn idee van een perfecte Valentijndate of zo maar toch… kunnen we niet allemaal wat extra plezier gebruiken in deze sombere tijden? Een lachcoach kan je daar misschien wel mee helpen. En samen lachen… zeg nu zelf, dat kan toch alleen maar plezant zijn?  

Zoek eens een lachcoach op en boek een sessie voor jullie tweetjes en wacht af wat er gebeurt. Wat ook het resultaat is, jullie zullen er in elk geval eens goed om gelachen hebben.

6. Even helemaal weg. In Lede!

Valentijn 2022 weekendjeweg Lede

Nood aan rust maar eigenlijk geen tijd of mogelijkheid om eens echt een weekendje weg te gaan? Dan is dit misschien wel een optie: wist je dat er ook in Groot-Lede wel enkele B&Bs te vinden zijn? Even weg van huis en alle dagdagelijkse beslommeringen zonder lange autorit

Gewoon jij en je partner en een dagje heerlijk niksen, bijna letterlijk op vijf minuten van huis. Klinkt aanlokkelijk toch?

En je moet er eigenlijk niet zoveel tijd opofferen: vertrekken vandaag in de late namiddag en morgen rond de middag terug. Ik weet het, het klinkt op zich niet zo bijzonder maar toch… Vakantie in eigen dorp…  Ik heb het in elk geval nog niet gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen?

Hebben jullie zelf ook misschien nog leuke ideeën? Aarzel dan niet om ze achter te laten in de reacties onderaan deze pagina.

Liever een klassieke Valentijn 2022?

Natuurlijk kan je ook gaan voor een meer klassieke Valentijn! Een wandeling of fietstocht met zijn twee, een date bij je thuis of op restaurant, leuke cadeautjes zoals chocola, snoep… Het kan uiteraard perfect! Zolang jullie maar een fijne dag beleven!

Misschien nog één toevoeging: ook een wandeling of fietstocht kan je net iets specialer maken. Zo kan je perfect wat soep, koffie, thee of chocolademelk meenemen.  Heerlijk om even op te warmen op een leuke plek. En waarom zou je kunnen wandelen bij zonsopgang en genieten van de opkomende zon met een kop dampende koffie? Of bij zonsondergang? Met een heerlijk glas wijn?

Wat je ook doet, maak er fijne Valentijn van!

Tot later!

Psst... Hebben jullie ook onze andere blogposts al gelezen?